Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Kam po parket primeren za vodno, talno gretje?

Kam po parket primeren za vodno, talno gretje?

Pozdravljene,

zanima me če je katera te dni kupovala, se informirala, za dvo, tro slojne parkete primerne za talno gretje.
Ponudbe je veliko, iščeva, izbirava, pa kar ne vemo.

Morda kje je zdaj kakšna ugodna, pa vseeno kvalitetna ponudba takih parketov.
Cena morda?

Hvala in lp

vsak parket je primeren za talno gretje, tudi tapison, laminati…ploščice…

ohja., oh, ja ja!

Prvo sprašujem za PARKET, kar ploščice sigurno niso,niti tapison, laminati…
Iščem PARKET.
In a ja? Meni so do zdaj v vseh trgovinah, na sejmih veliko povedali o parketih. Tudi brala sem veliko in NI RES, da je VSAK parket primeren za talno gretje.

Zakaj odgovarjaš? ( ton mojega glasu je tu miren, nikakor napadalen, da ne bo pomote )
Očitno mi ne moreš pomagati, zato je tvoje oglašanje na ta post popolnoma nepotrebno.

Lp

Ponavljam, da je vsak parket dober za talno gretje, če meniš, da ni res, se motiš, imamo doma , montirali tako eno kot drugo vrhunski strokovnjaki in po 20 letih je še vse okej. Seveda, če boš talno našponala na 30 stopinj, ti bo sčasoma pa itak šel vsak parket. Ali če ti eno alid rugo delajo kaki fušarji ali celo vi sami.

In če si ti slabe volje, jaz nisem, sem ti zelo lepo napisala resnico, toda, če meniš drugače, izvoli! In kot drugo, sem ti napisala celo več, da je poleg parketa lahko tudi tapison, ploščice… ma ene ste res …

Niti malo nisem slabe volje. Ne vem od kje ti ta ideja? ;))

Saj je brez veze ampak vseeno še enkrat.
V naslovu kot v postu samem je napisano da iščem parket. PARKET in ne ploščic, tapisona, laminata…Kristalno mi je jasno, da so ploščice in tudi ostali materaiali tudi primerni za polaganje po tleh kjer je talno gretje, ampak jaz iščem parket. ;))

V 20ih letih pa se je tudi že veliko, veliko spremenilo. Tako materiali, obdelava le-teh, zaščitni sloji in tudi samo talno gretje je v večih izvedbah, različne cevi, mreže.

Hvala ti. se bom znašla drugače.

Lp

Ej mi imamo parket na talnem gretju, ki je 1cm. Je tropski in se imenuje merbau. Položen je 6 let in ni niti malo razpokal.
Za talno gretje pa niso primerni vsi parketi niti po debelini niti po vrsti lesa. Samo v vednost.

Pravi parket za talno ogrevanje je dvoslojni gotovi parket.
Mi imamo pravkar položenega in sicer nemškega proizvajalca HARO, ki ga pri nas zastopa podjetje Les3 d.o.o.. Lahko samo to povem, da sem se pravilno odločil, saj je razmerje
cena/kvaliteta “ta pravo”!

Bukov parket absolutno ne pride v poštev ker preveč reagira (krčenje – širjenje) na vlago in toploto iz prostora.

Pa na debelino talne obloge je potrebno bit pozoren. Za laminat vem, da ne sme bit debelejši od 8mm, za parket pa bo kaj točnega vedel kdo drug.

Imamo klasičen javorjev parket, kupljen v Šilesu v Komnu.

Živi in pusti živeti

Tukaj sva midva veliko izvedela o parketih, za talno gretje ni primeren troslojni, ampak dvoslojni, teh imajo tukaj veliko, oz. ogromno. Se je še težje odločit. Cene so pa od 30, 35 eur, pa do 80 eur, posebne vrste (npr. deske kot ladijski pod, staran, … tudi po 130 eur), če se hoče kdo preseravat in ne ve, kam bi z evri. Saj niso slabi, ampak če ga rabiš 100 m2 ali več?

http://www.alpod.si/program/laminati/default.asp

nama so svetovali hrastovega. debelina mora biti 1cm. lepi se s posebnim lepilom itd….

New Report

Close