Najdi forum

kam po brezplacno pravno pomoc

da ne bom prebirala vseh postov me zanima ali obstaja kaka brezplacna pravna svetovalnica ali pa bi vprasala zenske, ki so pricale proti nasilnezem kako to zgleda(tiste ki niste porocene)
namrec sedaj sem podala kazensko ovadbo ker me je ze preveckrat pretepal, predvidevam da bo na sodiscu vzel odvetnika in pral “umazano perilo” o meni, da bom jaz izpadla najslabsa in da sm jst kriva za vse, kako se pripravit, kam se obrnit, namrec denarja nimam za odvetnika

rada bi kaksno institucijo, ki ima ze izkusnje z temi triki, nevem kako naj se pripravim, verjetno me bo strah ko ga bom videla in bom panicna

Pozdravljeni!

Za brezplačno pravno pomoč se lahko obrnete na Pravno – informacijski center nevladnih organizacij (PIC), Povšetova 37, Ljubljana. Lahko si ogledate njihovo spletno stran: http://www.pic.si
Brezplačna pravna pomoč pa je na voljo tudi v okviru sodišča – če ste iz Ljubljane, je to na Miklošičevi ulici.
Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

hvala to sem tudi sama nasla
se vedno so dobrodosle izkusnje zensk,ki so pricale ali pa ime kaksnega odvetnika, si bom pa denar sposodila

vednar to niso brezplacne zadeve ali pac, mislim da je prvi pravni nasvet brezplacen

Živjo!

Ko sem bila v podobni situaciji in se bala sodne obravnave in pričanja na sodišču, sem dobila nasvet, naj pokličem na sodišče, ki bo zadevo obravnavalo, vprašam, kateri sodnik bo to obravnaval in mu povem o svojih strahovih.

Bala sem se, da bo oseba fizično nasilna do mene na sodišču. Ker so na sodišču to osebo že poznali in imeli slabe izkušnje z njo, so se na dan obravnave dobro pripravili.
Varnostnik me je čakal na vhodu in me pospremil. Nisem šla sama, prosila sem še svoja dva sinova, da sta šla z mano in me počakala na hodniku. Na srečo se nasilna oseba sploh ni pojavila na sodišču in se je vse mirno končalo.

Želim ti, da se podobno zgodi tudi pri tebi.

Strah me je bilo pa tako, da me je že štirinajst dni prej vse telo bolelo, roka tako zelo, da sem komaj vozila, potem se je pa nenadno izboljšalo.

Vse dobro in zberi pogum, kajti če se nasilneže ne kaznuje, potem sploh nimajo občutka, da karkoli delajo narobe. In iz malih nasilnosti zrastejo zelo hude.

lp

ja mene boli tako kot si rekla cisto celo telo.Tale moj bivsi ni nek “hudi prestopnik”,ker sem ga prvic kazensko ovadila,ima sicer prepoved priblizevanja, tako da sodisce smatra da mi na sojenju ni nevaren.
In ne morem verjet, kot da sem solski primer(dolgo nisem verjela da sem taka kot “one ki padajo po stopnicah) in dejansko res ni imel obuctka da dela narobe, v njegovi glavi je njegov svet in njegova pravila, da zenske, ki varajo(ceprav ga nisem nikoli)ali pa hodijo na pijace z kolegi, da to se ne dela in to se mora kaznovati. Sicer to je bil dolg proces kot sama ves od zacetnega negodovanja do mojega socialnega zivljenja do udarcev in prepovedi.

Hvala ti za mnenje.

New Report

Close