Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! kam naj zlijem

kam naj zlijem

Kam naj zlijem olje (ki ga imam še vedno od krofov), ki sem jih delala lansko leto?

Mesam z vodo in vrzem v skoljko.

Kdaj si delala te krofe lansko leto? Ne mi rečt, da za pusta, pa maš danes še vedno to olje???

V posebno steklenico in med posebne odpadke. To se ne zliva v odpadno vodo!!!

Na najbližje odlagališče odpadkov-tam zbirajo stara olja.

LP, Meti

Na wc

ja pa kaj še, da bom nosila star olje na odlagališče haha ta je pa dobra.jaz to vse v školjko fliknem pa mam mir

Pa tako zdravo živite, pa bio kupujete, pa…

ja pa kaj še, da bom nosila star olje na odlagališče haha ta je pa dobra.jaz to vse v školjko fliknem pa mam mir[/quote]

Lep odnos do okolja. Boš imela mir čez 50 let, ko bomo vsi tako delali. Se bomo še praskal, kje čisto vodo dobit, pa nestrupene ribe in podobno.

V posebno steklenico in potem, ko se ti nabere več pelješ na odpad za nevarne odpadke.

Tako delamo pri nas. Nimamo tako veliko tega olja, ker ne cvrem veliko. Ga shranim v garaži in potem vsake toliko časa odpeljemo.

https://www.facebook.com/actio.si

Punce, jest sicer porabim bolj malo olja, ampak 2x letno, ko v ponvi cvrem pomfri, pa v ohlajeno olje (cca 0,5 l) vlijem malo detergenta in vse skupaj odlijem v WC.
Lahko mi rečete, da onesnažujem in uničujem bodočnost naših zanamcev, ampak, ej, za pol litra olja se ne grem vozit 15km ….

Tudi v tvojem kraju je vsaj enkrat letno organizirano zbiranje nevarnih odpadkov. Zlij olje v plastenke, ko bo zbiranje ga oddaj.

Ženske a se sploh zavedate koliko vode onesnaži ena kaplja olja? Nisem si mislil,da v današnjih časih ravnate tako neodgovorno, pa še brez sramu se pohvalite kako ga zlijete v WC. Groza,malo se zamislite .

Tisti ki zlivate kar tako, ali v WC lepo zastrupljate podtalnico do katere pride slejko prej.

To se odlije v stare plastenke, lahko tudi večje kantice in ko je polno odnese ali na odlagališče ali pa na bližjo večjo bencinsko črpalko. Na dosti večjih imajo kontejner za odpadno olje kamor se zadevo vlije.

En liter ali pa deset litrov je povsem vseeno. Olja se nikoli ne zlije v kanalizacijo. Lahko ga občasno odneseš na deponijo, lahko počakaš na akcijo, ko se zbirajo nevarni odpadki v vašem kraju.

http://www.orz.si/nasveti/133-kam-z-odpadnim-oljem.html
lep članek

ma kaj delate dramo kako bo olje zastrupilo vodo, če ne zastrupi nas, haloo pa saj to olje mi jemo, če bi bilo strupeno bi že mi pocrkali,kakšne neumnosti eni govorite pa to ni res

Eni pa res, ja.

Kako se boš umivala z tako vodo, kako boš pila tako vodo …??

Kako se boš umivala z tako vodo, kako boš pila tako vodo …??[/quote]

nekateri ne vidijo dlje od prsta in če jih direktno ne ogroža, jim je pač vseeno.

Sicer pa, če je tako olje tako zelo OK, zakaj ga vlivaš stran?
Popij ga ali pa kuhaj še naprej z njim, ne?

New Report

Close