Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Kam naj se vpisem po koncani osnovni soli

Kam naj se vpisem po koncani osnovni soli

Zivjo!
Koncala sem 2.letnik kemijske srednje sole v nm, povprecje ocen imam 4,4 (imam namen zvisat v prihodnjih 2 letih), vse predmete imam zakljucene z 4 in 5 (torej nic 3 ali manj), mat, kem, fiz mi gre dobro. U bistvu mi gre bolj kot ne, vse od rok ce se za to zavzamem in nimam tezav z ucenjem (ce izpustim “nesreco” ko zmanka 1 tocka ali 1% do visje ocene…).

Stvar je taka da razmisljam kam bi sla po koncani soli. Razmisljam o 3 smereh:
1-pravo (ampak sem brala da ne dobis sluzbe potem, pa na pf se uci samo pravo rs tako da tujin odpade)
2-psihologija (ali psihiatrija, psihoterapija. Samo to tudi ni sluzb, vsaja bolnica ma 1 in ga ma 50 let dokler ne gre v penzijo. Lj polje pa nwm)
3-slasicarstvo (od malih nog rada pecem, ampak tukaj ni nwm kaksnega poklica, pecti zna ze vsaka gospodinja, pa tudi ne vem ce obstaja kak nadaljni studij v tej smeri)

Tako da lepo prosim za informacije, izkusnje – kam se mi splaca vpisat. Morda kaka nova smer. Lahko druzboslovna lahko naravoslovna. Kjer bi nasla dobro sluzbo.
Hvala, lp 🙂

Po koncani SREDNJI soli, se opravicujem 🙂

Te zaposlujejo v Krki Leku dobre plače in če ne dobiš službe v Sloveniji je tudi v tujini za ta poklic dobra možnost. Tudi strojništvo in računalništvo gresta dobro v promet. Pravo, pedagogika in ekonomija pa sploh ne. Za Slaščičarko imaš pa že dovolj izobrazbe.

ojla! sem sicer en letnik višje od tebe (ja, ista šola, ista smer :P) tko da mam js odločitev še prej pred vrati. zanima me, kako to da se že po osnovni šoli nisi vpisala na kaj bolj družboslovnega, če ti je to interes? kemija je ravno nasprotje.
če te mika psihologija ti najbolj predlagam da se o tem pogovoriš s prof. Kramarjevo, ker mi je osebno ona tut psihologijo pripeljala do tega da mi je zanimiva:)
mislim, da je v družboslovnih smereh res težko dobit službo (moraš bit precej zagrizen), zato ti predlagam da če te kemija vsaj malo zanima, nadaljuješ v tej smeri.
časa maš še dve leti… sprašuj ljudi okoli sebe, tiste ki so v teh poklicih ki te zanimajo, vprašaj za njihovo pot do službe, ki jo imajo pa bo 🙂

Strojni inžinerji kemiki fiziki zdravniki splošne medicine so zdaj iskani. Slaščičar pa lahko takoj dobiš prepis za to šolo in službo potem tudi samo plače bo 600

Pojdi to, kar te veseli in se nič ne sprašuj, ali boš dobila službo v tem poklicu, ali ne. Itak je danes dobiti službo postala neke vrste loterija. Skoraj nihče ne dela tega, za kar se je izučil. Ti le glej, da boš na študiju uživala in si nabirala samozavest, ker boš uspešna. Ne pa se frustrirat 5 let na enem faksu samo zato, da boš potem MORDA lažje dobila službo. Ker lahko, da ne boš uspešno doštudirala zega, kar te ne veseli. In nedokončan faks je huda frustracija, ki pusti posledice na tvoji samopodobi. Pa tudi na silo dokončan faks deluje na tvojo psiho zelo slabo.

New Report

Close