Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil kam naj se obrnem?

kam naj se obrnem?

sem mamica enoletne puncke.zjutraj in zvecer spije po eno flasko adap. mleka.
uporabljamo DM mleko ze od 8 meseca naprej.pred kratkim smo presli iz 2 na 3…prehod na mocnejse mleko je ni motilo…porabili smo ze eno celo dvojno skatlo mleka-ko nam ga je zmankalo smo sli v dm kupiti novega.zopet smo kupili st. 3….odkar imamo novo skatlo nasa mala noce vec piti mleka…spije 2-3 pozirke in ga nato zavrne…problem ni v tem da nebi hotela saj jasno nakaze da ga zeli piti…sprasujem se ali je z mlekom v prahu vse uredu?? kam naj se obrnem ker mislim da je oporecno… glede na to da gre za izdelek za otroke mislim da bi moram biti nadzor se bolj poostren

p.s.
po dobrem tednu smo se odlocili kupiti novo skatlo-to mleko pa pije brez problema in zavracanja.

Vsa živila pri nas morajo ustrezati zakonom in pravilnikom. Za mleko obstaja poseben pravilnik prav tako za otroško hrano, saj so pogoji za otroško hrano precej strožji.
Nadzor vrši Zdravstvena inšpekcija RS, vendar ni vsaka šarža tudi pregledana. Proizvajalec je tisti, ki mora jamčiti, da je z živilom, ki ga da na trg vse v redu (mikrobiološko, kemijsko in senzorično).
Glede na to kar ste napisali, sklepam, da je vendarle bila vmes šarža, ki ni bila ustrezna, kar še ne pomeni, da je bila zdravstveno neustrezna (to je potrebno dokazati z analizami), verjetno pa je šlo za odstopanje v senzoričnih lastnostih, saj je otrok to očitno zaznal.
Če dvomite v kakovost omenjenega izdelka, se lahko obrnete direktno na proizvajalca ali uvoznika, vendar lahko pričakujete, da ne boste dobili odgovora, da je bilo z živilom nekaj narobe.
V takšnem primeru se je najbolje obrniti na ZIRS (Vilharjeva 33 za LJubljano, sicer pa ima sedež na Parmovi ulici 33).

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

hvala!

New Report

Close