Najdi forum

Pozdravljeni.
Pišem v imenu moje prijateljice. 25 letnica je zaradi psihičnega naslilja doma , odšla. Je brez službe, živi samo od socialne pomoči. Trenutno oziroma začasno je pri prijateljici in njeni mami že 1,5 leta. Dolgo več nemore ostati. Je čisto iz sebe in živčna ker ne ve kako in kaj… Jaz nevem kako ji naj pomagam.. a obstajajo kakšni domovi ali karkoli? Kam naj se obrne? Jaz pa je tudi nemorem sprejeti ker imam dva majha otroka .. Kakšni nasveti? Hvala.

Zatočišča za ženske žrtve nasilja (tudi psihičnega) imajo SOS telefon in Ženska svetovalnica, mogoče še kdo. Pokliči na SOS telefon in ti bodo svetovali. So zelo v redu.
Načeloma bi te domove moral ponuditi tudi CSD, ampak če vaš center ni okej, bo nemara bolje, da pokličeš na ta telefon.

Pozdravljeni!

Več informacij lahko najdete na povezavi Vaš link

Nadvse priporočam, da se vaša prijateljica udeleži kakšnega izmed programov psihosocialne pomoči (na povezavi). Psihološko nasilje je lahko enako ali celo še bolj težavno kot fizično nasilje. Toda dokler bo vaša prijateljica v stanju “žrtve” se ne bo spremenilo ničesar.

Nujno potrebuje službo (kakršno koli), da se bo lahko začela osamosvajati. Vaša naloga kot prijateljice je, da jo spodbujate, da prevzame odgovornost za svoje življenje in si poišče pomoč.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

New Report

Close