kam na zdravljenje neplodnosti
Pozdravljene!
Pri prebiranju vaših mailov ugotavljam, da imate že veliko izkusenj z zdravljenjem, zato vas prosim za pomoč. S partnerjem ze skoraj dve leti poskusava zanositi, za nama so razlicne hormonske terapije, laparoskopija, histeroskopija (pri obeh so mi odpravili anomalije), spermiogram. Cez poletje sva z ginekologinjo se enkrat poskusili z hormonsko terapijo (dabroston+klomifen), ker pa se ni zgodilo nič, sva z možem pred odločitvijo v katero institucijo po pomoč. Vse so približno enako oddaljene. Najbolj me vleče v Maribor, slišim, da so tam zelo uspešni. Kakšno pa je vaše mnenje in izkušnje? Bom morala dolgo čakati? Naj napišem še, da je težava v meni, ko so mi operacijsko odstranili vse nepravilnosti (pregrada, ciste…) so rekli, da lahko zanosim, vendar je moja ginekologinja sedaj ugotovila hormonske motnje, zaradi katerih semenčece ne pridejo do jajčeca.
Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč in vsem želim veliko uspeha!A
Na izbiro poleg MB imaš še GK v LJ in kliniko dr.Reša, ki se imenuje CZN na ulici Bratov Babnik 10 v Ljubljani. Njegovo stran si lahko pogledaš tudi na strani: http://www.neplodnost.com.
Srečno!
Spoštovana Anina!
Morda gre pri vaju za nepravilen pH, ki mora biti pri ženski 5,5 in moškem 8,5. pH pa uravnava, oziroma stabilizira v organizmu zdrava sol. Če imasta še kakšen drug znak pomanjkanja zdrave soli, preveliko težo, suho kožo, tresenje statične elektrike, alergije itd, ali drugače, če v svoji prehrani porabita malo soli, katerekoli, potem je možen vrok v tem.
Lep pozdrav
Stane
Ugotavljam, da imate že vse takšne in drugačne izkušnje in da zelo veliko veste o neplodnosti.Tudi midva z možem se že kar krepko leto trudiva a se nič ne zgodi. Za mano je tudi en spontani splav.Zanima me, na koga naj se v tem primeru obrnem in kaj mi svetujete?Naj najprej zaprosim za spermiogram?Kateri postopki so prvi na vrsti?Naj povem še to, da še nisem opravila nobenega pregleda, kot so laparoskopija in podobno.Le redni pregledi in pregledi maternice in jajčnikov z UZ.Pravijo, da je z mano vse v redu.A vseeno me toliko zanima, zato vas prosim, napišite mi čim več, da vem kje začeti.Naj vam še povem, da sem zaradi tega, ker nama ne uspe zelo žalostna.
LP, EVA
Pozdravljena! Svetujem ti, da zaprosis ginekologinjo, da te poslja na histeroskopijo in laporoskopijo (najbolje je, da ti naredijo oboje hkrati – ti ni treba 2x cakat in 2x hodit v bolnico (jaz sem za postopek v Celju cakala 3. mesece). Za moža pa naj ti da napotnico za spermiogram. Potem poklices in ga narocis na test (midva sva cakala prb.2 meseca na datum). Ko pa bos imela vse te izvide bos videla kako naprej. Morda imas kaksno nepravilnost, ki ti jo bodo z laporoskopijo odstranili in bos potek ok. Zelim ti veliko srece!anina
Svetujem ti, da gre najprej mož na pregled za spermiogram. To namreč nič ne boli in je edina preiskava, ki jo naredi moški (če seveda ni res zelo zelo slab). Tako bosta tudi najhitreje videla, kakšno je stanje pri možu, saj je v 1/3 vzork pri moškem (1/3 pri ženskah in 1/3 pri obeh oz. neznano). Šele po teh izvidih je smiselno delati še preiskave pri tebi, saj so to več ali manj resni posegi in operacije. Za vsako stvar rabiš napotnico svojega G.
Srečno.
Lp, Junona