Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kam na morje z dojenčkom

kam na morje z dojenčkom

Ali mi lahko priporočite kakšno dobro lokacijo (Istra, Kvarner) za dopustovanje z dvomesečnim dojenčkom. Radi bi šli v apartma, plaža naj bi imela dovolj naravne sence pa v bližini bi radi čim več sprehajalnih poti, da bomo lahko nabirali kilometrino z vozičkom. Zelo rada bi dobila kakšno dobro priporočilo, saj ta del obale bolj slabo poznamo.
hvala

Meni se zdi idealno za male otroke v okolici Umaga – relacija naselij: Katoro, Stella Maris, Pineta – ful super sence na plaži, prav tako pa je v senci večina sprehajalnih poteh (ena dolga asfaltirana pot gre ob morju mimo vseh teh “naselij” – idealno za voziček, rolanje….)… v spominu imam, da je ful veliko hišk za najeti v Stella Marisu – ene 50 metrov od morja….. za drgje ne vem točno. A ni tam nekje naselje hišk Polinezija?!

Non stop vozi vlakec (traktror) katoro-umag… 10 kun na osebo…. tako da avto parkiraš pri hiški in se voziš s tem vlakcem… (voziček načeloma brez nekih težav daš tudi na vlakec).

Pa Pineta pri/v Novemgradu je znana po borovcih – tudi veliko apartamjev (malih hišk).

Voda v morju je bila v Umagu v začetku julija super.

Mi smo šli lani s polletnim sinom malo dlje – do Zadra oz. do Zatona pri Zadru. Spali smo v privat apartmajih Dupin (sicer niso ne vem kako veliki, samo vseeno boljši kot tisti v kampu Zaton), kopat in sprehajat pa smo se hodili v apartmajsko naselje Zaton (par sto metrov stran), kjer je tudi ogromen avtokamp – vse v gozdu, tako da je sence več kot dovolj. Nam je bilo ful všeč. Edini problem je, da v glavni sezoni (do 31.8.) v avtokampu Zaton pobirajo vstopnino, če ne bivaš v tem kampu – za pešce je bilo menda 10 ali 20 kun, če greš pa z avtom pa 70 kun!!! Ampak tudi to ni nerešljiv problem, ker je morje tako nizko, da se valijo cele kolone pešcev kar čez zalivček od privat apartmajev (ki jih je tam res veliko na kupu) do kampa Zaton. V kampu dobiš skoraj vse kar rabiš, tudi restavracij je enih par, najboljša je pa BEPO.

LP

New Report

Close