Najdi forum

Kam na masažo hrbta?

Imam 4-mesece starega fantiča, ki pa je kar precej težak – 9 kilogramov ima.

Ko ga dvignem iz posteljice me zelo boli hrbtenica – križ, pa tudi čez dan me boli.

Kam naj grem na masažo oz. kakšno masažo priporočate.
kako si lahko sama pomagam?

hvala

Spoštovani,
sama izvajam masaže, lahko me pokličete po tel. 041-338-555. Nekaj postov nižje je tudi nekaj številk, ki jih priporočajo uporabniki (shiatsu, refleksna masaža stopal).

Vsekakor ste v obdobju, ko je vaša hrbtenica obremenjena zaradi stalnega nošenja otroka. Priporočam vam, da se naučite vaj za hrbtenico, da bremena dvigujete iz počepa, da otroka pestujete v sedečem položaju – dobra je tudi velika, napihljiva žoga, na katero se usedete in se skupaj z otrokom gugate sem in tja in to ga pomirja. Ta žoga je primerna tudi za sedenje, pisanje, saj mora hrbtenica stalno gibati v prijetnih, lahkih gibih.

Razmišljajte, kako bi v stanovanju našli kotiček, kamor bi lahko otroka odlagali na tla (na staro odejo, pokrito z rjuho, na penasto gumo, ki ste jo oblekli v lepo bombažno blago…), kjer bi se lahko usedli ali ulegli zraven njega in ga na tak, za vas bolj preprost način zabavali. Vsekakor je potrebno v tem obdobju, dokler otrok ne shodi, bolj racionalno in z mislijo dvigovati.

Pijte tudi zadosti vode.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close