Najdi forum

kam na dopust z invalidnim otrokom

Imamo sedemletno punčko s težko gibalno oviranostjo (CP), torej na invalidskem vozičku, sedaj sedemmesečno dojenčico in sina najstnika. Zanima me, če bi nam lahko kdo pomagal s kakšnim nasvetom za poletni dopust glede na to, da moramo najti apartma v bližini plaže, brez stopnic, kakšno možnostjo sence, pa seveda ne preveč skalnate plaže. Glede dopustov se najbolj izrazijo naše posebne potrebe zaradi invalidnosti otroka.
Hvala za pomoč in lep pozdrav!

V izoli je dobra plaža blizu doma dva topola (distrofiki), če najdete kaj tam blizu….

Hoteli in apartmaji Sinonov zaliv Izola imajo popolnoma prilagojeno osebam na vozičkih. Imajo ogromno sence, igrala za otroke in malo starejše, pa še zelo prijazni so. Od hotela do obale imajo pribl. 5 minut peš po senci. Mi hodimo že vsa leta tja in smo zelo zadovoljni. Tudi v samem mestu Izola imajo odpravljene arhitektonske ovire za vozičke.

Na Hrvaškem v Rovinju imajo naselje bungalovov – imenuje se Villas Rubin. Je zelo primerno za osebe na vozičkih, poti so temu primerne, brez stopnic, senco dajejo visoki in gosti borovci, bungalovi so od morja oddaljeni 20-50 m, skratka OK

Obrni se na osebnega zdravnika. Pozanimaj se o DEBELEM RTIČU.

Preko spleta iščite tak apartman. Mi začnemo že febuarja, v mailu navedemo vse naše zahteve. Lani smo bili na Ugljanu, zelo lepo, samo za našo najstnico premalo živahno.
LP

New Report

Close