kam na akupunkturo?
Pozdravljeni,
Ali kdo pozna kakšenga dobrega akupunkturista/ko v Ljubljani oz. bližnji okolici? Kakšen je okviren strošek?
Hvala, lep pozdrav.
Pozdravljeni.
Pred dobrim pol letom je v Šiško prišla kitajska zdravnica dr. Wu. Zaradi težav, ki jih imam sem se odločila, da grem na pregled in moram priznati, da sem zaenkrat zelo navdušena nad obravnavo kot tudi na terapije, ki jih izvaja. Zaenkrat sem obiskala 5 terapij in neverjetno se je stanje začelo izboljševati. Izvaja predvsem akupunkturo, obenem pa je tudi odlična herbalistka in predpisuje (piše recepte) tudi kitajska zelišča, ki so povsem naravna in brez stranskih učinkov. Jo zelo priporočam. Tudi cena se mi zdi kar primerna. 25eur terapija, ki traja približno 45min. Je zelo topla oseba in ji zaenkrat povsem zaupam. Ko bom opravila z vsemi terapijami, se spet javim. Točen naslov je Drenikova 32.
Lep dan želim.
Dragi bralci!
V Slovenskem prostoru je težko najti informacije o zdravilcih, ki zdravijo s tradicionalno kitajsko ali orientalsko medicino, zato sem se odločila, da pobrskam po internetu in zberem informacije o zdravilcih, ki so strokovnjaki na področju TKM in TOM, in vam s tem omogočim nekoliko širšo izbiro. S tem boste imeli več možnosti, da izberete pravega. Ne pozabite, da je potrebno pri izbiri svojega zdravilca in zdravnika, posvetiti vsaj toliko časa in energije kot ga posvetite, kadar kupujete nov avto! Vendarle gre za vaše zdravje!
Če se boste odločil za zdravljenje s kitajskimi zelišči, morate biti izjemno previdni in zelo radovedni! Povprašajte svojega zdravilca, kje kupuje zelišča.
V ZDA se dnevno dogaja, da ljudje iščejo pomoč na urgenci, zaradi zastrupitve s težkimi kovinami in pesticidi, ki so pogosto v kitajskih zeliščih, kupljeni in uvoženi direktno iz Kitjske in niso preverjena po standardih, ki veljajo v ZDA. To so navadno zelišča kupljena na internetu in kot rečeno, necertificirana zelišča.
Zaradi takšnih dogodkov smo vsi oškodovani, saj zdravstvena inšpekcija prekliče in prepove uvoz vsakega, tudi certificiranega zelišča, ki je sicer izjemno učinkovito in zdravilno.
Od svojega zdravilca zahtevajte certifikat o kakovosti in čistosti zelišč ali internetno stran njegovega distributerja. Najbolj stroge zakone o kakovosti zelišč imata Kalifornija in Avstralija. Ti zakoni so mnogo bolj strožji od Evropskih in Slovenskih.
Sama sem tudi kitajska herbalistka in zelo dobro poznam tržišče in distributerje, ki imajo kakovostna in čista zelišča oz. granule in tabletke. Seveda so takšna zelišča nekoliko dražja, vendar 100% varna in certificirana.
Cene zdravljenja s TOM ali TKM so različne, odvisne od tega kaj zdravilec vključuje v eno terapijo. Nekateri izvajajo samo akupunkturo, drugi, pri enem zdravljenju, poleg akupunkture izvajajo še kakšno drugo metodo in s tem je pristop bolj celosten in nekoliko dražji, vendar je učinek ponavadi hitrejši. Zdravljenje s tradicionalno orientalsko medicino (TOM), kamor poleg akupunkture spadajo še medicinski qi gong, moksibukacija, tui na, zdravljenje z ventuzami, kitajska herbologija, so tai, gua sha in še nekatere druge metode, in kitajsko medicino, je lahko zelo različno od zdravilca do zdravilca in s tem tudi cena.
SEZNAM ZDRAVILCEV IZ PODROČJA TRADICIONALNE ORIENTALSKE IN KITAJSKE MEDICINE:
Mag. Jadranka Perl, ZC Medin, Telefon: 059-091-070, GSM: 051-377-388, E-naslov: [email protected] internetna stran: http://www.zcmedin.si/o-centru.html
Dr. Petar Papuga, telefon 01 83 43 170, 41 759 577, http://www.papuga.si/kontakt.html
Dr. Igor Razinger, tel. : 041 678 874; ZD Radovljica: http://www.bai-hui.com/onas.php
Dr. Nuša Čede: http://www.pilates.si/default.asp?ID=580338708&LNG=SLO&PT=2
Sandi Kosmač: TKM & TUI – NA MASAŽE, SANDI KOSMAČ S.P. cesta v mestni log 55, 1000 Ljubljana, telefon: 01 283 43 91.
Maša Maruša Cvelbar, Knezeva ulica 18, 1000 Ljubljana. Telefon: 051 685 277
Dr. Rudi Škapin, Aškerčeva 14, 3000 Celje, Telefon: (03) 547 28 00, http://www.tradicionalnamedicina-sp.si
Mag. Janez Osojnik, Gerbičeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Telefon: (01) 429 24 30
Ali lahko akupunktura pomaga tudi pri ankilozirajočem spondilitisu? Imate s pacienti s to boleznijo že kakšne izkušnje?
Draga ga. Masa!
Svoja zelisca kupujem v GB in tam so mi povedali, da se pripravljajo na spremembo zakona. Vendar ni nihce omenil, da bi to veljalo za vso EU. Prenehanje prodaje vseh zeliscnih pripravkov bi pomenil bankrot prenekatere lekarne z zelisci. Mislim, da kaj takega EU ne bo storila. Res pa je, da GB caka velika, neprijetna sprememba glede prodaje kitajske herbologije. 🙁
Upam, da se kdaj vidiva in izmenjava znanje! 🙂
Vse dobro!
spoštovani,
predno vas kontaktiram po telefonu me zanima samo nekaj: ali bi prišli tudi k očetu na dom. je namreč na invalidskem vozičku in ga težko vozimo okoli.
Če bi bili pripravljeni, mi prosim sporočite, pa vas bom poklicala in opisala očetovo težavo.
hvala in lep pozdrav
moj naslov:
[email protected]
Spostovana!
Zal vam moram sporociti, tako kot vsem bralcem med.over.net, da se je moje sluzbeno gostovanje v SLO koncalo. Sedaj se bom skoncentrirala na svojo ordinacijo v ZDA, vendar ostala v stiku z vami, bralci med.over.net
Ker sedaj poznam vec zelo dobrih zdravilcev v SLO vam jih bom lahko osebno priporocila.
Ga. DD50, ce vas zanima, se prosim oglasite.
Vse dobro!
Pozdravljeni!
Mi lahko prosim priporočite koga, ki izvaja akupunkturo za nosečnice kot pripravo na porod?
Hvala za odgovor in lep dan!
V
Draga Vanilija!
Zal ne poznam nikogar, ki bi se dejansko ukvarjal samo s pripravo na porod, vendar vas bo znal vsak TKM zdravilec pripraviti na porod. Ne vem, ce v SLO porodnisnice dopuscajo akupunkturiste v porodno sobo, ce ne, vam lahko pomaga moz oz. spremljajoca oseba. TKM zdravilec bo pokazal katere tocke je potrebno masirati in pritiskati v razlicnih fazah poroda.
Poiscite zdravilca TKM, ki vas bo zagotovo lepo pripravil na porod!
Seznam nekaterij je na tej strani.
Vse dobro!
Pozdravljeni,
je kateri strokovnjak akupnukture v Celju ali Mariboru, ki bi ga priporočili? Gre se za bolečine v kolkih, hrbtenici in vratu.
Spostovani!
Zal ne poznam nikogar katerega bi vam lahko priporocila. Vem, da jih je kar nekaj, ne poznam pa njihovega dela.
Vse dobro!
Vanilija,
sama imam zelo dobre izkušnje z akupunkturo – pripravo na porod – pri dr. Mariji Ocvirk, ki izvaja terapije v zdravilišču Dobrna. Porod je bil hiter in lahek. Akupunkturo izvaja tudi dr. Trampuž v Grosupljem. Malo poguglaj ta dva, pa srečno!
Pozdravljeni,
že od pubertete naprej, torej že več kot 15 let (~13. leta dalje) imam probleme z aknami…zdravila sem se že z vsemi možnimi kremami in zdravili uradne medicine (antibiotiki, hormonske-kontracepcijske tablete, vse vrste krem, čaji, pazljivost pri hrani…idr)…vendar akne vztrajajo po obrazu, hrbtu, sedaj še dekolteju. Ker bi se zadeve res rada rešila, saj po tolikih letih to vedno bolj vpliva na mojo samopodobo, sem poskusila še z nekaterimi vrstami alternativnega zdravljenja…Zadnja štiri leta sem tako poskusila z bioterapijo, tajsko masažo, kiropraktiko in zdravljenje z magnetki na ušesu po TKM, koren maca…..Sem pa vedno izvajala samo ene vrste terapije naenkrat saj vem, da ni dobro kombinirati različnih pristopov naenkrat. Praktično ne vem več kaj še storiti in komu verjeti, saj so vsi našteti govorili v prid terapijam, da mi lahko pomagajo, a želenih rezultatov ni….Želela bi vaše mnenje oz. nasvet kako uspešna je pri tem akupunktura in ali je možno zdravljenje tudi preko napotnice. Mi lahko koga priporočate?
Costa
Draga Costa!
Dolgujem vam opravicilo, ker ste morali tako dolgo cakati na moj odgovor. Pocitnice so bile vmes, specializacija in delo… dan ima pa samo 24 ur. 🙂
V svoji praksi sem imela samo dva pacienta, ki sta se zdravila zaradi zelo hude oblike aken. Oba sta se uspesno pozdravila s kombinacijo akupunkute (po TKM diagnostoki) in kitajskih zelisc, ter mazil. Zdravljenje je trajalo, pri mlajsem pacientu – najstnik, nekaj manj kot 4mesece, druga pacientka, pozna 20. leta, pa je potrebovala nekaj manj casa kot prej opisani pacient.
Predlagam vam, da obiscete zdravilca, ki pozna diagnostiko TKM in tudi dela po tej metodi, ter nekoga, ki vam lahko predpise tudi zelisca. Ne vem, ce je slednje se sploh mozno v EU, ker so s 1.5. 2011 prepovedali prodajo in predpisovanje 95% kitajskih zelisc.
Zal mi je, da vam ne morem bolj konkretno pomagati. Ce boste nacrtovali pocitnice v ZDA, kje v blizini Bostona, pa vam bom z velikim veseljem pomagala!
Vse dobro vam zelim.
Pozdravljeni!
Ste kdaj opravljali zdravljenje predmenstrualnega sindroma in depresije povezane z le tem?
Spostovani!
Sem! 🙂
Vse dobro!
Pozdravljeni,
Zanima me, če morda veste kam v Sloveniji se je najbolje obrnit glede zdravljenja anksiozne, depresivne motnje? Veste morda za kak center oz. zdravilca ki je uspešen pri teh problemih? Ker po internetu jih je ogromno in nevem kam naj se obrnem za nasvet.
Hvala!
Ker sem iz okolice MB, me zanima vaše mnenje o http://www.kitajskamedicina.si. Kot sem že prej omenil bi se rad ozdravil anksioznosti. Trenutno vidim rešitev v TKM in med prebiranjem po spletu sem videl ta center, zato me zanima vaše mnenje o teh zdravnikih.
Zanima me tudi kaj storiti v primeru sindroma karpalnega kanala? Kateri način zdravljenja priporočate?
Pozdravljeni!
Zal ne poznam nikogar od zdravilcev na omenjeni spletni strani. Pravzaprav, ne poznam nikogar v SLO, razen dr. Papugo, ki pa menda ne sprejema vec novih pacientov.
Predlagam, da poklicete in zastavite nekaj vprasanj, kot npr.: ali postavijo diagnozo na osnovi TKM ali delajo po metodi petih elementov, ali po metodi sestih fazah in stirih ravneh, ali pri zdravljenju vkljucujejo ekstraordinalne meridiane, ali uporabljajo moxibukcijo, vakumske skodelice (fire cups), gua-sha, tui-na in ali zdravijo po/samo najbolj pogosteje uporabljeni metodi organskega sistema in glavnih meridianov? Pravi TKM zdravilec mora znati uporabljati in povezovati vse nasteto + kitajska zelisca – posusena ali v obliki prahu in ne le v obliki tabletk. Ker pa vem, da je 1.5.2011 stopil v veljavo zakon o prepovedi prodaje in predpisovanja 95% kitajskih zelisc, predvidevam, da tega nimajo, ali pac?
Prepricana sem, da so dobro izobrazeni, vendar dejstvo, da prihajajo iz domovine, kjer je bila TKM rojena, ne zadostuje, kajne?
Kadar izbiramo zdravnika in zdravilca, se moramo dobro pripraviti, to pomeni postavljati prava vprasanja in si vzeti cas za intrvjujanje tudi drugih. Zal samo brskanje po netu ne zadostuje! Oblika in vsebina spletne strani ni nujno povezana s kvaliteto dela! V mojih casih smo imeli navado reci: “Papir vse prenese!” To velja tudi za internetne strani! Je pa vsekakor prva in osnovna informacija.
Kadar se odlocimo za nakup novega ali drugega avta, TV, pralnega stroja… postavimo prodajalcu mnogo vprasanj in gremo pogledat vec modelov, preden se odlocimo za nakup. Vsaj isti nivo previdnosti, radovednosti, casa in energije bi morali vloziti, ko se odlocamo za novega zdravnika/zdravilca!
Za konec naj poudarim pomembnost postavljanja dx po TKM: v TKM ne poznamo bolezni kot jih poimenujemo danes. Skoraj vse bolezni v alopatski/moderni medicini so v TKM samo simptomi in ne bolezni. Vzrok bolezni lezi nekje drugje. V TKM zdravnik/zdravilec zdravi vzroke in ne simptome. To pomeni, da karpalni sindrom v TKM ni bolezen pac pa simptom bolezni/neravnovesja ki lezi globlje in “na povrsju” povzroca simptome oz. bolezni kot jih poimenuje alopatska medicina.
Velika nevarnost danasnjega casa je, da veliko TKM zdravilcev zdravi simptome in ne izvor! To pomeni, da se ne bodo poglabljali zakaj je nastal pacientov karpalni sindrom (CTS). Razlaga TKM zdravilca/zdravnika je zelo drugacna od razlage ortopeda! Pravi nastanek CTS, po TKM, je pri skoraj vsakem bolniku drugacen. Seveda se na povrsju pokaze kot zoozenje, ze tako ozkega kanala, ki pritiska na medialni zivec. Pravi TKM zdravnik/zdravilec bo iskal vzrok zakaj je prislo do vnetja, otekline? Ponavadi recejo, da oteklino povzrocajo ponavljajoci in dolgotrajni gibi zapestja. Taksna razlaga v TKM ne zadostuje, ker vsi vemo, da CTS ne razvijejo vsi, ki dolgotrajno in ponavljajoce uporabljajo zapestje. Upam, da ste zaznali razliko.
Sama imam kar nekaj uspesnih ozdravitev karpalnega sindroma. Starost bolnikov je bila povprecno 49.5, eden od njih je bil kadilec in ravno omenjeni pacient je potreboval najdaljse zdravljenje. Vsi razen enega so imeli akutni CTS. Eden je bil kronicni in ze po eni operaciji, ki je bila uspesna za nekaj casa, potem so se sx ponovili.
Veliko uspeha pri iskanju vasega TKM zdravnika/zdravilca!
V Celju je nedvomno eden izmed boljših slovenskih akupunkturistov. Jaz mu res 120% zaupam glede na zdravstveno izboljšanje.
Če koga zanima, še link… http://www.akupunktura-wang.si/
Forum je zaprt za komentiranje.