Najdi forum

Kam po informacije, oz. Kje so terapevti, dekleta z izkušnjami?
Na spletu in sicer kroži mnenje, da je ljudi z izkušnjami spolne zlorabe več, kot si lahko mislimo.
Da nerazrešeni oz. nepredelani dogodki (travme) puščajo posledice v nadaljnjem življenju.
Obstaja internetna stran, ki je namenjena otrokom…
Ne najdem pa nekih usmeritev, napotkov, morda priporočil odraslih oseb, ki so kasneje ozavestile, da so bile žrtve nasilja, in si želijo za predelovanje tega obdobja kompetentnega oz. strokovno ustrezno usposobljenega terapevta. Povsod pa piše, da žrtve same težko prekinejo začaran krog..

Kar si napisala je vse res. Iskrena želja predelati travme ter pripravljenost iti skozi boleč proces je predpogoj za začetek zdravljenja oziroma terapevtskega pristopa do reševanja potlačenih občutkov in ostalih posledic. Pri izbiri TERAPEVTKE (NE TERAPEVTA) pa je najpomembnejši občutek ki ga ima klientka. Lahko zaupam? Se čutim sprejeta? Razumljena? Je terapevtka dovolj sočutna? NUdi dovolj podpore? in tako naprej. Se ob njej počutim varna? Ta občutek je ZELO pomemben. S katerega konca pa si? V Ljubljani je kar široka “ponudba” terapevtov, ki bi mogoče bili primerni, je pa res najbolj važen občutek.

Pozdravljena!

Res je kar si napisala. Na netu marsikaj piše, vendar o tovrstnih priporočil odrsle osebe ne. Zakaj? Ker ljudje si še vedno zatiskajo oči pred zlorabo, češ ” meni se to ni zgodilo, lahko živim dalje “. Lahko se živi dalje, vendar se poraja vprašanje ” kako se živi ” ?

Mnogi živijo mimo sebe in ne opazijo klicev na pomoč, mnogi se želijo ozavestiti pa nimajo pojma kam.
Stvar vsakega posameznika je, kdaj in na kakšen način bo reševal svoje težave.
Pri nas v Sloveniji imamo kar nekaj društev na voljo, kjer pomagajo tudi pri tej problematiki.
Res je tudi to, da veliko lahko naredimo sami, z prebiranjem literature, z predelovanjem pri samem seboj. Ko začutimo, da se nikamor več ne premaknemo, takrat poiščimo pomoč.
Vedeti je potrebno tudi to, da nihče ne bo ničesar naredil namesto nas. Mi sami moramo biti sebi gonilna sila !

Odrasle osebe so težje zaupljive in zato tudi ni nekih drastičnih zgodb na netu. Ker takih zgodb ni. Omenjeni so le na forumih, to je sicer javno, a tudi anonimno.

V enem od spodnjih linkov, sem že nekoč pisala katera so to društva in organizacije. Pa jih objavljam še enkrat.

http://med.over.net/forum5/read.php?48,4966637

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Zelo dober forum, ce znate anglesko: aftersilence.org
Tam imate vse, prve bolecine po zlorabi, zdravljenje, ozdravitev, pogovori o nosecnosti, o partnerstvu in spolnosti po zlorabi, poseben podforum je namenjen starsem,prijateljem,pertnerjem zlorabljenih…

Ljudje tam so super. Foruma neclani ne morejo prebirati.
Pise se o vsem, tudi o zelo delikatnih obcutkih, ki se porajajo po zlorabi….
Jaz sem nasla tam ogromno odgovorov in podpore.

New Report

Close