Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi Kam greste vsi, ki ne pijete alkohola, namesto na žur?

Kam greste vsi, ki ne pijete alkohola, namesto na žur?

Torej, vedno sem imel neko mejo glede alkohola, pred slabim letom pa sem popolnoma nehal piti alkohol in me zanima kam hodite vsi, ki alkohola ne pijete po večerih?
Kino ja, ampak ne dnevno, nevem, nimam idej.
Nasploh sem tak človek da nisem hodil ven na žure ampak na piknike s kolegi/cami, zato vprašam.

Hvala in lep večer!

Zakaj sedaj ne moreš več hoditi na piknike s kolegi pa pač tam ne piješ?

Drugače sama nisem ekstra družabna oseba in mi je popolnoma fino, če sem po večerih čisto sama doma. Vedno si najdem kaj zanimivega za početi, tako da dolgčasa sploh ne poznam.

Enostavno ne pijem alkohola – večinoma moram itak na take zadeve z avtom in v tem primeru ne pijem nič. Niti enega kozarčka ne.
Problem je, če imaš tako družbo, da gnjavi zaradi tega, mori, teži. Moja ni taka, marsikdo ne pije in se nihče ne vtika v to.

Šoferska je ta 🙂

https://youtu.be/IGXp1-jxiIs

Jeba je če nečeš al pa ne moreš. Navadno pomaga če te kak kadilc reši in za foro “skadiš” kakega da vsaj eno pregreho delaš 😉 drgač pa je fino če sam organiziraš kak dogodek :). Pohod, srečanje, itd. Komercialni žuri niso za nikamor. Jebela še gasilska veselica je dandanes cel projekt pa še za to rabš dobre sponzorje … niso to več tisti cajti ko si eno roštiljado naredu, na kamionu en vaški ansambel, domač vin… danes brez gomile dnarja ne bo nč. In zarad tega so žuri ratal neprebavljiva komerciala. Sam da se žre in troši….

Zame to več niso žuri. In mislm da je krivo da nihče se več ne zna zabavat. Znajo pa se nacejat, drogirat, pa v transu skakat na tuc tuc…. ma kje da bi bil kdo za kak ples ali kakšno manjšo pizdarijo narest. Tega več ni.

V Sloveniji je alkohol praktično pomemben del kulture.

Dobro je, da vsepovsod poleg alkohola točijo tudi brezalkoholno pijačo (tudi na piknikih je po navadi kašna stvar tudi brezalkoholna). Udeležujete se lahko torej vseh možnih dogodkov. Edino kar se morate naučiti je zdržati pritisk, ki ga bo “alkoholizirana” družba vršila nad vami. Enostavno se navadite reči: “hvala, ne pijem alkohola”. Sčasoma vam ne bodo več težili.

Pomembno pa je še eno. Veliko ljudi je, ki ne pijejo alkohola. Spoznajte nove prijatelje tako, da se začnete udeleževati dogodkov, ki poudarjajo zdrav način življenja.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

New Report

Close