KAM ČEZ VIKEND?!?!
Danes se že cel dan ukvarjam z mislijo kam bi šla s vojim 2-letnim sinom na en izlet.Z mano bo šla tudi prijateljica in njen sin.Na morje naju ne vleče, ker se ne bi rada vozila v nedeljo v gužvi,Bled in Bohinj smo že 100X videli,…
Rada bi da se najina sončka zabavata in imata tudi kaj od tega izleta.
Ali ima kdo kakšno dobro idejo?
Mislila sem celo, da bi šli na kakšno kmetijo, da bi lahko ponije jahala…ali kdo pozna kakšno varianto?
Hvala za vaše predloge in čim lepši vikend vsem skupaj!
Predlagam ti izlet v Žužemberk, kjer si lahko ogledate prelep srednjeveški grad (v obnovi) na skalovju s katerega imate prečudovit razgled va reko Krko in desni predel kraja, ter na bujne slapove. Pod gradom si lahko privoščite piknik ob Krki ali pa skočite na kosilo v enega od dveh kmečkih turizmov. V enem od kmečkih turizmov imate možnost jahanja konjav (za ponije ne vem), zvečer(jutri-sobota), pa si lahko v gradu ogledate gledališko igro, mislim da gre za komedijo. Čez dan si lahko v kmečkem turizmu sposodite čoln in greste na mirno vožnjo po reki. če pa vam bo hudo vroče, pa v skrajnem primeru skočite v vodo, če pa ste bolj športen tip, pa obigrate odbojko na mivki, ali nogomet.
tako nekaj sem ti naštela, upam, da sem kaj pomagala in pa lep vikend želim.
Ali pa na Kolpo, ali na kopanje v kakšne terme (čeprav zna bit tudi tam gneča)… idej sicer še veliko ampak ne vem, kako je hoditi z dvoletniki (kombinacija peš in v nahrbtniku?) … korita Mostnice, Tamar, pa poglej si knjigo Z otroki v gore, tam je kar nekaj idej. Ponije imajo tudi pri Amonu v Podčetrtku, kjer so tudi termalni bazeni (Atomske), farmo jelenov (Jelenov greben), čokoladnico (Olimje), pa neke možiclje (palčke, čarovnice?) ki se premikajo na vodni pogon in še kaj bi se našlo.
L.P. Alenka