Najdi forum

Stara sem 29 let. Pred 4,5 meseci sem rodila svojega prvega otroka. Nosečnost je potekaka ob nenehnih slabostih, bruhanju in dehidraciji. Porod je bil brez težav. Po porodu so težave izginile. Dojila sem 1,5 meseca, nakar mi je zmanjkalo mleka. Malo pozneje pa sem začutila pogosto drevenenje nog (npr. pri sedenju). Osebna zdravnica mi je svetovala Hepathrombin, ki je zadevo nekako omilil. Zadnjih 14 dni pa se je moje zdravstveno stanje spremenilo: pogosto čutim vrtoglavice, pri hoji (npr. po nekaj stopnicah ali le na počasnem sprehodu z vozičkom) pa se zelo utrudim (težje diham). Pogosto sem otečena v obraz, zlasti zjutraj. Zbujam se z bolečinami v mišicah po celem telesu. Zvečer pa so največje bolečine v nogah.

Zdravnica me je poslala v laboratorij in po odvzemu krvi in urina ni bilo nič narobe. Zato mi je predlagala Claritine, ker naj bi bila alergija na… nima pojma. Tablete mi ne pomagajo, stanje pa se poslabšuje.

V družini imamo težave s srcem, tudi sama sem kot otrok imela miocarditis, do zdaj pa je bilo brez posebnost. Imam pa tudi težave s preobčutljivo želodčno sluznico, kot so mi povedali po štirih gastroskopijah, ki niso pokazale nič (bruhala sem in dehidrirala).

Kaj naj naredim, na koga naj se obrnem?

Že vnaprej hvala za vaš odgovor!

Ko pri avtomobilu ugotovimo, da je z njim nekaj narobe, gremo k strokovnjaku, da nam pomaga. Včasih je naša pripoved taka, da “mojster” takoj ugotovi napako.

V medicini je, žal, mnogokrat zadeva težja. Vačkrat sem prebral vaše vprašanje, pa se nisem mogel odločiti med dvema možnostima. Ali gre za hudo moteče funkcionalne motnje ali pa je vzrok za težave organska bolezen. Večkrat gre za kombinacijo obeh. Ko smo v dvomih, si moramo prizadevati, da potrdimo oziroma izključimo organsko bolezen.

Korak naprej je možen z ugotovitvijo povprešnih vrednosti krvnega tlaka, izvida EKG, izvida obremenitvenega testiranja srca in pregled dovodnic (ven) na nogah.

Mislim, da ne gre za alergijo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

PREVERITE DELOVANJE ŠČITNICE!

lp

New Report

Close