Najdi forum

Kalprotektin

Spoštovani!
Jaz pa vam pišem zaradi mojih stalnih težav s prebavo. Vsak dan me boli trebuh, ogromno vetrov, driske, sluz. Dvakrat pristal na urgenci zaradi bolečin. Opravil sem kolonoskopijo in gastroskopijo, ki sta pokazali, da imam enostavno kronično vnetje v želodcu in črevesju. V vsakem vzorcu je bilo to vnetje. Povedali so mi, da to ni nič takega.
Ker so se težave stopnjevale, so me naročili na MR enterografijo, za katero pa še sploh nimam termina. Oddal sem pa tudi vzorec blata za kalprotektin Calprest in vrednost je 65.9 (do 50). Precej se sekiram zaradi tega, ker so mi več let govorili, da imam iritabilno črevesje, noben se pa ni spomnil, da lahko imam Crohna na tankem črevesju. In glede na to, da imam že tri leta težave, je verjetno že kar precej škode narejene v tankem črevesju.
Zanima me, če ta izvid z veliko verjetnostjo nakazuje na to, da gre za KVČB? Na debelem verjetno ne more bit, če je bila kolonoskopija pred enim mesecem in je bila v mejah normale.
Ko sem oddal blato sem imel tudi okužbo dihal in požiral gnojen izcedek. Ne vem če to vpliva. A je lahko povišan zaradi tega enostavnega kroničnega vnetje?

Pozdravljeni

Vrednost kalprotektina je minimalno povisana in na podalgi tega izvida ne moremo govoriti o kronicni vnetni crevesni bolezni. Vnetje kot opisujete verjetno ni vplivalo na izvid. Svetujem vam se izkljucitev celiakije v kolikor se ni bila izkljucena.
Enostavno kronicno vnetje v predelu zelodca ( v kolior je nila bakterija HP negativna) res ni pomembno in tak izvid pogosto vidimo.

Lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

kalprotektin

 

New Report

Close