Najdi forum

kalorije-kava

Pozdravljeni!

Zanima me, koliko kalorij ima kava, recimo 1dcl z enim natrenom ali eno žličko sladkorja.

Lep dan
Čoko

Kava sama nima skoraj nič kalorij (instant mislim, da nima nič, turška pa ima zelo malo, ker semena kave vsebujejo maščobe). Za sladkor pa si sama izračunaj: 100g sladkorja ima okoli 370kcal. 1 žlička je okoli 5g, se pravi okoli 20kcal.

No, to za sladkor mi je bilo še jasno.
Hvala.

Živjo,
kava ima na žalost kar okoli 300 kalorij.

Petra,

Upam, da ne misliš resno?????

lp

ma daj čoko, zdaj pa že pretiravaš!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, nedolgo nazaj, je Goran odgovoril eni punci na isto vprašanje.
Ko sem začela malo seštevat,sem ugotovila,da že s kavo naberem toliko kalorij,da zadošča za en dober obrok.

Mora biti napaka najmanj v eni ničli. Teoretski ne sladkana kava ima 0 kcal.
Manka je naredila dober izračun.

lp

Koliko kave ima 300 kalorij? 1 liter ali 1 dcl? S koliko sladkorja?

JAz namreč popijem litre kave takšne in drugačne, všeč mi je okus kave namreč. Sladkam si jo minimalno ali sploh ne.

Sem šla na iskalnik in spet najdla tist odgovor (februar,2002) in tam piše, da naj bi imelo 100g kave natančno 301 Kcal.
Ampak jaz se kavi vseeno ne odpovem.
Lep pozdrav.

Iz 100g kave si jih skuhaš cca. 10 po 1 dcl, se pravi, da ima ena kava 30 kalorij, 1 liter pa 300. To ni tako grozno, kot se je tisto prvo slišalo.
Da pa vsi pivci kave ne boste pozabili, če piješ kavo, moraš popiti 3 x toliko tekočine, ker kava odvaja tekočino iz telesa.

Kaj zos papate ?

Če bi ga bi dobile po 300kcal na 100 g.

LP Oliver

hja no, sj ni vse v zosu. kava, namreč, so drobni delci zosa, ki so tako lahki, da se niso mogli usest v vodi. torej teoretično nekaj zosa vedno popijemo.

lp eva 🙂

JAO…

Kava; katero naredite oz. je iz vode + kava = 0 Kcal!!! Konc debate!

Če dodate 5g(1 čajna žlička nekje) = 5g X 4 Kcal = 20 Kcal!!!

In če še temu dodate npr. še 1 deci 3.5 mleka; 3.4g B, 5g OH, 3.5g M = 3.5 X 4 + 5 X 4 + 3.5 X 9 = 14 + 20 + 31.5 = 65.5 Kcal

Torej; Kava + voda = 0 Kcal + 1 čajna žlička sladkorja + 1 deci 3.5 mleka = 85.5 Kcal !

Happy ZDEJ?

Ja, preveč časa sem mel!

Bravo, denis. Končno en pameten odgovor

…..in napačen prepis uzračunanega rezultata, ki je 65.5 kcal in 86.5 kcal

Morda sem malo narodno spisal, ja; 65.5 Kcal je izračun za 1 deci 3.5% M mleka!
5g šečera, je pa 20 Kcal

Sicer, pa končni odgovor pove vse; Torej; Kava + voda = 0 Kcal + 1 čajna žlička sladkorja + 1 deci 3.5 mleka = 85.5 Kcal !

Stsgsfsfstsfststst

Pa jst sm ga vozu

New Report

Close