Ali je kdo med vami že bil na aerobiki v tem centru, katero priporočate. Sama sem tri leta hodila na fitnes pa sem se ga naveličala. Ali je aerobika dovolj ali naj vztrajam na fitnesu. Izgubit moram 4-5 kg (sem sodi seveda tudi primerna prehrana). Kakšne so vaše izkušnje, kaj mi prelagate??
Pozdravček,
Tassi
Kalipso rullz
Pozdrav
v Kalipso hodim sedaj drugi teden, prej sem hodil na DIF-ov fitness. Moram reči naslednje: osebje je zelo prijazno, te stestirajo, naredijo program, pomagajo, razložijo, spet razložijo, popravljajo napačno uporabo vaj (beri nepravilne položaje) itd. Res se potrudijo. Fitnes je velik cca 1000 m^2, odprto vse dni v tednu.
Kar pa je napisal saša pa ne bo ravno držalo.
Namreč, aerobna vadba (kamor sodi tudi aerobika (kar je že iz imena sodeč jasno), joging, plavanje, delo na kardio napravah (veslanje, tek, step, kolo), seveda ne kuri nobenih mišic)
Če delamo pravilno – torej aerobno, bomo kurili velik del maščob. V kakšnem pasu naj deluje pulz srca je odvisno od vsakega posameznika posebej. Ne smemo pa se preveč naprezati, kajti taka vadba ni več aerobna. Ok dobvolj o tem. O treningu samem ti bodo več povedali drugi, materiala na to temo je na netu ogromno.
moraš pa vedeti, kaj želiš izgubiti. A gre pretežno za maščobe, ali pa maso nasploh (z mišicami vred). Prehrana pa ima seveda največji pomen….
Matjaž
OK holtla sem rect, da ce pretiravas ni fajn, ker izgubljas misicno maso. Se pravi, ce vadis prevec casa. Itak vsi vemo, da je treba delat pri 60-do 70% max. utripa, da porabljas mascobe. Ampak ce to delas prevec dolgo, se zacne porabljat tudi misicna masa.
Zakaj bi izgubljal misicno maso? Zakaj bi bilo to dobro? Niti slucajno. Misice porabljajo energijo, dobro je ce jih imas cim vec. Ni se treba bat da bos tak kot Schwarzenegger, ker misic ni lahko pridobit. Ampak eni gleda tega nimajo vse razcisceno, sploh zenske. Zenske z idealno postavo (ne manekenke in fotomodeli, ki jim vse vidi, sama kost in koza, pa se celulitis, razen izjem), npr. Pamela Anderson, prezivijo v fitnessu po nekaj ur dnevno. in delajo iste vaje kot moski. OK kdo bo reku npr., da ma ona veliko plasticnih operacij. Potem si naj izbere kero drugo njej podobno za primerjavo. Iz Obalne straze npr.