Najdi forum

Ali se kdo od vas ukvarja s kaljenjem kalčkov v kulinariki ?
Katera semena priporočate in kako z njimi ravnate ?

tvoja tema bolj paše v forum PREHRANA……….jaz kalim in uživam zeleni fižolče-MUNG….nekateri ga imenujejo ZELENA SOJA, vendar to ni soja, ker zelena soja ne obstaja….ta se zelo dobro obnese….jaz ga preberem,operem in namočim v kozarec od marmelade za 24 ur (vmes zamenjam vodo)….potem pa vodo odlijem, zgoraj namesto pokrova montiram gazo z elastiko in tako davkrat dnevno spiram pod tekočo vodo in vodo na koncu izpiranja vedno odlijem, tako da je fižolček vedno vlažen…kalim ga toliko časa, da ima približno 2 do 3 cm dolge kalčke in potem ga mešam med ostale solate…..kalim ga toliko, da ga porabim v dveh dneh…vedno ga imam na zadaj na kaljenju……tako kalim tudi REDKEV in RUMENO SOJO…..vsakič nekaj, da so okusi bolj pestri….RUMENO SOJO (kalčke seveda) lahko tudi zelo lepo ocvreš na olju……kupiš lahko tudi posebne kalilnike v 3 nadstropjih, vendar pa je meni bolj enostavno delo v kozarcu….

Kalčke pridelujem v kalilniku, kot ga omenja Jože in sicer rukolo, krešo, redkev, pšenico ( prekrasen okus po orehih ) in lucerno. Semena za kaljenje kupujem v trgovini Kalček na Trubarjevi. Uporaba kalčkov pa je brezmejna: v solatah, sendvičih, potresem jih po testeninah z omako, po pečenem krompirju… Otroci jih obožujejo!

New Report

Close