Najdi forum

Kalcinirajoča tendinopatija

Pozdravljeni, pred cca pol leta sem v L ramenu začutila močno bolečino, roka/rama je bila zaradi bolečine praktično negibljiva. RTG in UZ sta pokazali kalcifikat na prehodu supraspinatusa v infraspinatus velikosti 11x5x8 mm ter zraven tega še številne grobe kalcinacije. Bila sem na UZ vodeni punkciji, s katero se materiala ni dalo odstraniti. Ker stanje ni nič boljše, roka je še zmeraj le delno gibljiva in boleča, me zanima, če bi ponovno prišla v poštev artroskopska OP ramena. Pred 10 leti sem bila namreč zaradi podobne zadeve že operirana.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

prvenstveno se težave z kalcinacijo v ramenu ne zdravijo z odstranjevanjem kalcinata, pa naj bo to s punkcijo ali operacijo. Oboje je rezervirano le za težave, ki se tudi po fizikalni terapiji in terapiji z zdravili ne zazdravijo. Cilj je normalna fukcija, torej gibljivost ramena in odsotnost bolečine, ne odsotnost kalcinata.

V kolikor pri vas z ničemer od naštetega ni bilo izboljšanja, se v določenih primerih odločimo za operacijo. Predlagam vam, da se pogovorite s svojim ortopedom, ki vas bo po potrebi vpisal na čakalno listo.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close