kalcinacije v rami
Spoštovana gospa,
žal sem med tistimi, ki jim kalcinacije v rami povzročajo precejšnje težave. Namreč, tri leta imam bolečine v desni rami, pred slabim letom sem bila na UZ preiskavi pri čemer je bilo ugotovljeno, da imam v rami kar nekaj kalcinacij različnih velikosti. Nikoli nisem utrpela poškodbe rame, res pa je da imam dva majhna otroka, ki sem ju in ju občasno še vedno nosim na rokah, Poleg tega zaradi terenskega dela v službi prenašam težko torbo. Kadar je hudo si bolečine blažim z gretjem kar mi zelo pomaga. V določenih položajih roke čutim močno bolečino v rami in nadlahti oz. določenih gibov ne morem napraviti. Prosim vas za nasvet kaj lahko naredim, da se bo stanje izboljšalo ali se vsaj poslabševalo ne bi. Stara sem 43 let in po mnenju zdravnice malce premlada za degenerativne spremembe.
Za vsak nasvet vam bom hvaležna. Lepo pozdravljeni,
metka
Pozdravljeni!
Kaj vam bo pomagalo je odvisno od tega kaj vam povzroča bolečine.
Če so težave zaradi draženja sklepne ovojnice, vam bo pomagala tridimenzionalna mobilizacija in manualne tehnike za ramenski sklep. Bolečine vam bodo olajšale pendularne vaje.
Če je npr. nadražena kita mišice, vam bo pomagala terapija z ultrazvokom točno na prizadeto mišico. Pendularne vaje vam bodo stanje poslabšale, počitek v določenih položajih vam bo olajšal težave.
Če so težave zaradi trigger točk v mišicah, vam bo pomagala trigger point terapija in gretje.
Če so težave zaradi prevelike zkisanosti telesa, vam bo pomagalo redno jemanje določenih bazičnih prahov…