Najdi forum

kalcinacija v rami

Pozdravljeni,

cca 3 mesece me boli rama in roka do zapestja. Opravila sem MR, ki je pokazal majhno kalcinacijo. ALi je možno,da me od tako male kalcinacije tako zelo boli roka? Ponoči ne morem spati, ker me res močno “trga”, tudi čez dan je večkrat hudo, ampak v zagonih. Tableti pa ne pomagajo. Imam sicer napotnico za fizioterapijo vendar bi rada da se zadeva odpravi, ne samo blaži.

Zanima me pa še kakšna je pomoč pri vnetih tetivah na nogah? Imam namreč obe vneti in tudi komaj hodim. Sem pa stara 47 let in imam sedeče delo.

MR desne rame:

Kalcifikat 4 x 1 mm ob narastišču spodnjega dela infraspinatusa.

Blage degenerativne spremembe AC sklepa z manjšim izlivom intraartikularno in blago aktivno

komponento.

Subakromialni prostor je ohranjen.

Brez izliva v subakromialni-subdeltoidni burzi.

Brez izliva intraartikularno.

Tetiva dolge glave bicepsa je ohranjena, leži na svojem anatomskem mestu in je primerne

intenzitete signala.

Tetive mišic subskapularis, supraspinatus, infraspinatus in teres minor so ohranjene.

V predelu spinoglenoidalnega žleba patologije ne diferenciram.

Sklepni hrustanec in labrum izgledata primerno.

Primeren signal prikazanega skeleta.

Mnenje:

Kalcifikat 4 x 1 mm ob narastišču spodnjega dela infraspinatusa.

Morda blaga tendinopatija supraspinatusa.

Spostovani,

da, tudi tako majhen kalcinat je lahko razlog za neznosne bolecine, predvsem ponoci – tocno tako, kot opisujete. Nasprotno od morda splosnega prepricanja je gibanje zelo priporocljivo in omili blecine… verjamem, da so te ze (vsaj delno) izzvenele…

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close