Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kalcinacija

kalcinacija

Spoštovani dr. Kersnik !

Najprej zahvala za ves vaš trud tukaj na netu …
Prosila bi vas za pomoč pri razlagi izvida :

Na rtg gramu vidna kalcinacija , ki leži v tetivi musculus supraspinatusa približno 0,5 cm medialno od narastišča bolj v ventralnem delu in je velika 6 x 8 mm. Rupture tetiv rotatorne mišice desno ni videti . Ostale tetive rotatorne manšete desno so UZ normalne.

zaključek:Periartritis humeroskapularis desno z zelo veliko kalcinacijo v tetivi musculus supraspinatos.

Izvid je star štiri leta . Bolečine v rami se ponavljajo in blažijo s tableti proti bolečinam in blokadam . Fizioterapija žal ne pomaga , kljub trudu .
Sem pa letos začutila neke čudne premike v ramenskem sklepu , kot bi se mi hotela roka izpahniti iz sklepa . Zaradi bolečin , sem danes tudi dobila blokado , novih rtg slik sicer še nimam , je pa zdravnik pri dajanju blokade , ko je otipal ramenski sklep zaskrbljeno ugotovil , da je nastala poštena obraba ramenskega sklepa ali je omenil besedo artroza zraven ne vem mislim pa da ja.

Zanima me , seveda se zavedam resnosti omenjene težave , kaj smem delati s to roko da stvari ne poslabšam , ali je prav da z roko čimveč migam ali bolje da ne , kako sploh ravnati v tem primeru ? prosim še za razlago česa ne smem , kaj je botrovalo temu ali morda dejansko res vzdigovanje bremen in nadalje , ker gre za desno roko ki je čisto hendikepirana sem ali ne kandidat za invalidsko komisijo , saj ne morem delati a rada pa bi . Vendar si ne predstavljam kako. Vsa stvar je še veliko težja ker nisem zaposlena , pa tudi si ne morem predstavljati kako bi sicer sploh delala. Stara sem 46 let .

lp
katja

Spoštovani!

Dokler na mestu, kjer je kalcinacija, kita ne poči, poleg že opianega ni veliko drugega, kar bi se dalo narediti. Ponavljanje blokad je lahko neugodno za sklepni hrustanec- vendar vam jih najbrž dajajo v okolico kite in kalcinacije. Atroza? V sklepu med lopatico in ključnico ali prav v ramenskem sklepu. Zdravniki pogosto žlobudramo vam bolnikom svoja razmišljanja, da bi vam pondili katero od bolj ali manj verejtninih možnosti za težave. Nekatere se bolnikom bolj usedejo kot druge. Vprašanje, kaj je mislil z artrozo, ki je v rami zelo redek pojav.

V invalidsko s tako težavo najbrž ne boste prišli, ne glede na vse težave, ki jih imate zaradi tega. Še po operaciji zradi raztrganja kite zelo težko – odvisno od dela, ki ga opravljate.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!
Prečesala sem cel forum na temo kalcinacije in se zdrznila ob opisanih možnih težavah, ki jih le-ta prinaša. Nisem mehkužne sorte, a mi vseeno silijo solze v oči, ko berem, da ni kaj dosti narediti, da fizioterapije (ultrazvok) ljudem ne pomagajo, da blokade škodijo sklepnemu hrustancu, da “dokler kita ne poči… ” (?!) itd. Ali res ni rešitve?

Stara sem 38 let. Imam 3 otroke (najmlajši ima 1 leto) in bržkone sem si zdravstvene težave ‘pridelala’ tudi z nosečnostmi. Po prvi je iztirila ščitnica (najprej hiper, nato hipo, nato normal), po drugi sem imela vedno hujše bolečine v križnem in vratnem predelu (po rtg. obraba vretenc), po tretji pa se je ponovno ‘oglasila’ ščitnica (Hashimoto, terapija Euthyrox), stara bolečina v desni rami in povsem nove bolečine v obeh komolcih. Slednje so postajale vedno hujše – nenazadnje sem roki nenehno obremenjevala zaradi nege deteta, logično! – in tireolog je menil, da vzrok temu ni (več ?!) nepravilno delovanje ščitnice, temveč morebiti kalcinacija. In res. Dokazano z rtg. Terapija: ultrazvok in tens. Če ne bo pomagalo pa blokade, pravi osebni zdravnik. Ali res ni druge rešitve, vas ponovno vprašam?

Prosim, pomagajte mi! Po besedah nekega zdravnika naj bi med drugim pomagala neka dieta. Ali to drži? Morda veste, katera? Moram ozdraveti! Otroci in mož me potrebujejo. Pa tudi sicer bi rada bila spet športno aktivna in predvsem zaživela kvalitetno, brez bolečih gibov na vsakem koraku. Zaenkrat mi še uspeva brez analgetikov. Tudi sicer ne jemljem zdravil, razen nadomestka ščitničnih hormonov, ker brez njih (menda) ne gre.

Zagotovo obstaja rešitev, dr. Kersnik! Morda v alternativi … ?

Za vsak namig vam bom(o) hvaležni.
Prijazen dan želi
mutti

Spoštovani!

Verjetno imate vnete kite. Ob narastiščih se poem rad nabira kalcij, ki ima podoben učinek kot zadrt trn. Problemi se psotopoma umirijo sami od sebe. Zdravilo proti bolečinam le vzemite. Hlajenje bolečega mesta olajša bolečino, za zdravljenje pa v času brez bolečin koristi gretje, ki izboljša prekrvavitev. Lokalna “blokada” z anestetikom in koritkosteroidom ne povzroča okvar hrustanca, ker v tem primeru ne pride v sklep, temveč ob kito i n ob narastišče kite. Jaz bi jo vseeno poskusil. Seveda vnetje kit na komolcu predstavlja dolgotrajno težavo, ki pa praviloma v dveh letih mine sama od sebe, ne glede na to, kaj obste počeli.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close