Najdi forum

KAKTUSI-kje kupiti?

Pozdravljeni!
Pred nekaj časa sem na TV gledala oddajo Na vrtu in sem zasledila članek o kaktusih, ki rastejo v skalnjakih in , ki lahko prezimijo na prostem. Zelo so mi bili všeč in bi jih tudi sama rada nasadila v svojem skalnjaku.
Prosim za pomoč-če slučajno kdo ve kje se lahko nabavijo takšni kaktusi?!
Hvala za morebitne odgovore!
Mojca, Maribor

Full kaktusov sem zadnjič videla v vrtnem centru Kalia na Rudniku (Semenarna). Mislim, da boš zihr našla kaj primernega.

Pozdravljena,

“kaktusi”, ki jih ti isces za zunaj, na skalnjak, so po mojem misljenju, bolj nekaksni netreski. Teh je na trziscu veliko razlicnih vrst, sort in varietet. Poskisi povprasat pri gojiteljih trajnic, prepricana sem, da ti bodo pri Golobovih in Strgarjevih znali pomagati.

– TRAJNICE GOLOB-KLANČIČ
vzgoja in prodaja trajnic
Vrtnarija: Vitovlje 18, 5261 Šempas, tel.: 05 307 88 10, fax: 05 307 88 11
Stanovanje: Cankarjeva 3, 5000 Nova Gorica, tel.: 05 302 24 61
elektronska pošta: [email protected]

– TRAJNICE STRGAR
Suhadolčanova 6
1231 Ljubljana – Črnuče
Slovenija
tel: (+386) 1 561 20 89
fax: (+386) 1 561 30 91
email: [email protected]

Veliko uspeha pri iskanju in vzgoji.

Zimotrdne kaktuse pri nas ni mogoče kupiti v prodaji, da pa se jih dobiti pri ljubiteljih. Najbolje, da kontaktiraš Društvo prijateljev kaktusov Slovenije. Nasl0v spletne strani je :

http://www.dpks-drustvo.si/jest

LP
Izi

Tudi mene zanima, kateri kaktus prezimi na prostem celo pri vas, v Mariboru. Pri nas na Obali prezimijo na prostem le kaktusi vrste OPUNCIJE, pa še to če ne pade izpod -6 do -8 stopinj C. Vse vrste aloj, mlečkov, kaktusov ježevcev, mesnatih sukulent moram spraviti pozimi v stanovanje.

Seveda tudi pri nas prezimijo na prostem poleg opuncije vse vrste netreskov.
Pozdrav.

New Report

Close