kakšno zdravljenje?
Moji problemi: neredna menstruacija, akne, hirzutizem, utrujenosti, zredila sem se 5 kg v zadnjem letu ob enakem načinu prehranjevanja in aktivnosti. Stara sem 21.
2 leti sem jemala Diane, ki so opravile svojo funkcijo (razen utrujenosti), ne jemljem pa jih več, ker imam slab občutek glede jeter (da jih preveč obremenjujem) in zaradi nekaj popokanih kapilar (strah pred krčnimi žilami).
Je sploh možno, da se to samo od sebe popravi? Ker te Diane, ki se prepisujejo kot bonbone, pomagajo samo v času jemanja, potem pa so stavri še slabše. Se sploh da trajno pozdraviti vzrok? Grozno se počutim v svojem telesu in ga skrivam pred drugimi, ljubše mi je, če sem v kakem temnem prostoru, da akne niso tako opazne. Kaj lahko naredim, razen jemanja Diane?
Ker ne maram k nadomestni zdravnici (moja osebna je na bolniški), moram očitno samoplačniško k endokrinologu in tirologu. Kaj lahko pričakujem (=kakšne tablete oz. kaj drugega)?
hvala, lp
Poklepetaj s prijetnimi osebami na
delila boš izkušnje, ki ti bodo pripomogle, da večje umirjenosti.
Spoštovani!
Pri vas gre verjetno za sindrom funkcionalne androgenizacije, o katerem je bilo na tem fotumu že večkrat govora. Stanje se samo po sebi ne bo izboljšalo, lahko pa poizkusite z drugim zdravilom (Aldactone), pred tem pa priporočam obisk pri endokrinologu.
LP
Na kakšen način pa deluje Aldactone? Menda je diuretik; ne razumem pa povezave. Najbrž ne kot izplavljanje hormonov – saj ne gre za ledvično eksrecijo in se razgradijo v jetrih (se motim?). ALi vse skupaj kako deluje na skorjo adrenalke in zavira tudi nastajanje spolnih hormonov? Nisem našla ustrezne razlage, zato vas prosim, če bi mi lahko na kratko opisali. hvala