Kakšno vnetje? Peče, boli, se lušči
Lep pozdrav
Že nekje 4 -5 dni imam vnetje nožnice, in sicer izcedek in srbečica, sedaj pa me je začelo še boleti (pekoča bolečina), klitoris je na otip neverjetno boleč, prav tako cela nožnica, prejšni teden sem imela menstruacijo in sem jo ta teden spet dobila, in mi je menjava tampona neverjetna muka. Okrog vhoda v nožnico sem pa danes opazila nekaj, kar me je prestrašilo, namreč lušči se mi koža – ne tam kjer je koža kot drugje po telesu, ampak tik ob vhodu v nožnico, kot luskice, delčki kože odluščene, kar zelo peče.
V ponedeljek si grem po canesten, ker imam pogosto glivična vnetja zaradi prehrane, stresa in kontracepcijskih tabletk, ampak me je pa začelo skrbeti ker me prej nikoli ni tako bolelo vse, da imam občutek kot da je zatečeno, sedaj pa se mi lupi še koža.Kaj bi lahko to bilo?
Če po canestenu ne bo boljše bom šla k ginekologu, bi bila pa hvaležna za odgovor.
Spoštovani,
luščenje kože ob vnetju ni prav nič nenavadnega ali dramatičnega, tako da brez panike. Po opisu sodeč je vnetje res glivično in bo Canesten pomagal. Če boste obiskali zdravnika, vam lahko za nekaj dni predpiše kremo Lotriderm, ki je kombinacija Canestena in protivnetnega kortikosteroida, in bo težave hitreje olajšala.
Lep pozdrav,