Začela sem razmišljat o nakupu sobnega kolesa ali orbitreka. Vidim, da so cene ohoho, rabljenega pa se dobi na bolhi ža ze sprejemljiv denar. Na kaj moram bit pozrna pri nakupu? Sedaj vem le to, da naj bi bila zadeva tiha, ker si res ne želim poslušat kakega cvijenja in škripanja. Mi lahko svetujete? Bolj pa se nagibam k sobnemu kolesu. Zakaj naj bi bil orbitrek boljši?
Živjo!
Doma imam sobno kolo, v fitnesu pa uporabljam orbitrek. Sobno kolo imamo že kar nekaj let, bil pasje drag, ni čist neslišen, a dela dobro.
Sama bi nabavila orbitrek, če bi sedaj kupovala. Zakaj? Ker na njem stojiš in imitiraš neke vrste tek po snegu :-)) Miga ti celo telo, posebej če bolj intenzivno uporabljaš tudi palice za roke. Na sobnem kolesu pa sediš….
Priporočam ti, da karkoli boš že kupila:
-kupi top izdelek. Torej skoraj za profi uporabo. Potem ne bo slabe volje, ko bo po 6 mes že kaj počilo ali se drgnilo. Skratka, našparaj in kupi res dobro.
-postavi ga pred TV. Lepo gor ali dol, mora biti praktično. Če ga boš dala tja nekam v oddaljeno luknjo, te bo minilo vsak dan zlesti gor. Na koncu ga boš uporabljala kot odlagališče. Tako pa se boš lepo gor inštalirala in gledala dnevnik ali najljubši film in čas ti bo minil en dva tri. na koncu se bo cela familkija greblja zanj, boš videla :-))
Jaz imam doma oboje – sobo kolo in “orbitrek”. Če bi izbirala le eno, bi se definitivno odločila za “orbitrek” – in čisto istih razlogov, kot jih navaja Legica (zaradi bolj intenzivne vadbe celega telesa).
Z Legico se strinjam tudi glede kvalitete – ne kupuj poceni – ker bo na koncu tisto še najdražje 😉 Jaz sem pred leti najprej kupila Orbitrek (torej poceni napravo od te firme) – uporabljal jo je predvsem mož, je bilo pa vedno kaj narobe, od tega, da se je strgal jermen, do tega, da je vse škripalo, ni gladko tekla… Lani, ko sem z intenzivno vadbo začela tudi sama, sem kupila bolj profesionalni izdelek (firme Reebok), ki je stal 650€, dobila sem ga za 20% ceneje, ker je bil ravno čas popustov. Še vedno dela skoraj neslišno, lepo gladko teče, ima programe vadbe, meri pulz… Nosilnost ima 150 kg (tukaj vedno imej nekaj rezerve (jaz sem je imela kar precej;) – skratka, ne kupuj naprave, ki ima tako nosilnost, kot imaš kg, ampak naj ima nekoliko večjo nosilnost – da je bolj robustna….
In, ja, postavi ga pred TV!
hmmm… zgleda, da bom nakup prestavila, razen če bi na bolhi našla kaj pametnega (sam niti ne vem, kakšen model naj iščem). Na tako investicijo res nisem pripravljena in še nekaj časa ne bom… Pa še to je, da nisem ravno velik fen TV-ja. Gledam ga v povprečju 3-4 ure na teden. Zgleda, da bom ostala pri jogi, hitri hoji kadar bo možno in vajah, ki jih lahko pač naredim brez pripomočkov. Saj tud to ni tako malo, če se človek zavzame.
Jaz tudi nisem fan TV-ja. Ampak drugače je dolgčas… Ko kolesarim/tečem zunaj, mi ni dolgčas, sami doma na napravi pa bi mi bila muka. Ob Tv-ju pa čas hitro mine.
Saj mogoče pa dobiš na Bolhi kaj uporabnega – ni nujno, da je vse ceneno. Ljudje nabavijo in ugotovijo, da se na napravi nabira prah ter prodajo kar ugodno. Vseeno preveri(preverjaj). LP
pa ima kdo kakšen konkreten predlog – model, firma? Ker trenutno nimam pojma, kaj naj gledam. Tudi na primer znane firme imajo variante koles/orbijev v velikem cenovnem razponu tako da se res ne znajdem. Konkretno pa sem gledala http://www.kolo.si/ proteus – je za kaj?
Pa tole http://www.sportshop.si/ProductInfo.aspx?product_id=62, in kaj manjska temu orbitreku HAMMER ORBITREK Elliptech 4000 http://www.kolo.si/ ?