Kakšno lepilo za nalepiti papir na CD
Preden se začnete razburjati:
Po pošti sem naročila (poceni) CD (pač od enega youtube glasbenika). Vse krasno, razen:
“Cover” CD-ja je izdelan po meri CD-ja (oblika obroča), ampak na zunanjem robu ni do konca nalepljen oz. cca pol centimetra odstopa (začne se dvigovati). Če ga imaš v rokah, se da lepo pogladiti, med vrtenjem pa je moteče oz. se ne vrti (in ne predvaja) gladko (na začetku predvajanja mogoče, kmalu ne več). (Ko CD vzameš iz playerja, se vidi, da se je rob malo privihal). “Coverja” (papirja) nočem samo spraskati stran, zato ker gor nekaj piše in tako naprej. Edina rešitev se mi zdi precizno z neko drobno palčko nanesti tekoče lepilo pod rob in nato zgladiti. Razmišljam o kakšnem “nedolžnem” lepilu (tekoči uhu, mekol …) … rajši ne bi uporabljala raznih “univerzalnih”. Ne vem, kako bo učinkovala vročina.. Morda bi vseeno uporabila močno lepilo .. Predlogi, ideje..? Hvala.
CD sem preizkusila v dveh playerjih (povsod je isto). Dokler ne razrešim problema z etiketo, ga ne bom več vrtela, da slučajno česa ne uničim (sliši se določeno šklokotanje oz. drsanje). Ni slabo zapečen, problem je čisto mehanske narave (papir). Ko sem CD prvič zavrtela, je bilo še najboljše (pri vsakem nadaljnjem vrtenju pa se rob očitno še bolj začne vihati). (Ne viha se dobesedno navzgor, ampak položno, recimo pod kotom 10 stopinj, in še to ne po celem robu (samo na nekaterih delih)).