Najdi forum

Kakšno kuhinjo bi imele

oz imate? Šli bomo v novo hišo pa potrebujem ideje pa kašno fotko prosim;) Kuhinja bo srednje velika tko da otooček na sredini odpade sem pa bolj za modern stil lp

možje ne smemo sodelovat?

V L je po mojem iz praktičnih razlogov zelo vredu

En nasvet. Ko se boš odločala o znamki, si privošči le najboljše. Dan Kuchen recimo – da se skombinirat za isti denar, kot kakšna slovenska, je pa kvaliteta neprimerljivo boljša.

Slišala sem mnogo kritik tudi čez tuje proizvajalce, tako da ne bi trdila, da so boljši od naših.

naša bo po naročilu in v črki O s prehodom seveda

Res ni primerjave, to je že moja tretja kuhinja, prej sem imela gorenje in lipa. Že pri motaži samo gledaš. Vsak element ti dostavijo v celoti sestavljen, z raznimi varovali, da se ne poškoduje. Predali in vodila so izdelani neverjetno dobro. Na vsaki škatli je podpis kontrolorja. Zdaj imam to kuhinjo že eno leto, pa sem še bolj zadovoljna kot prvi dan. Res ni primerjave. prej je bilo vedno kaj..

Jaz pa svetujem nakup kuhinje proizvajalca EWE. Kvalitetna, masivna izdelava, dobra obdelava robov (vari so skoraj neopazni), zelo enostavno čiščenje

Predvsem se odloči, kaj so tvoje želje/prioritete: npr. povišan pult ali standardna višina pulta – če boš veliko časa v kuhinji in privoščiš svoji hrbtenici še dolgo življenje brez bolečin, potem je povišan pult obvezen, potem pečica na višini ni več le “trend”( je super, ker je pregledno, se ni potrebno nič sklanjat), splošna razporeditev elementov z možnostjo kombinacije glede na razpoložljiv prostor – npr. pomivalni stroj poleg umivalnika ter bližina omar, kamor zlagaš posodo, da ne delaš celih kilometrov, ko jo pospravljaš iz pomivalca.
Zelo pomembnaso kvalitetna vodila predalov (tista, ki predal zapirajo sama, na tihi vakuumski poteg so super), kvalitetni ročaji na frontah omar (nerjaveče jeklo ali aluminij – ne poznajo se nobene praske, super za čiščenje), pravilen izbor materiala front omar – sama odvsetujem svetleče površine, ker se pozna na njih , če samo pihneš vanje, navijam pa za satinirane fronte- sicer so kar dražje od standardnih, enkratno za čiščenje! Razmisli o nakupu kotne rotonde (rotirajoče omare), če imaš mrtvi kot. Jaz spravim noter vola in pol in mi odtehta celo priročno shrambo. predvsem pa računaj na veliko delovnega pulta – ga ni nikoli preveč.

Lp,

mi smo vzeli kuhinjo mina, gorenje – oblika U. zelo zadovoljni! nabava: Harvey norman lj.

Ja hvala vam tudi moški seveda lahko sodelujete kar pogumno:)

Mi pa imamo Nobilio v krem barvi – visok sijaj z pultom iz češnje. Smo super zadovoljni.
Ne laže če rečem , da sva z možem 3 mesece hodila po salonih in gledala kuhinje, dala delat izrise.
Se mi zdi , da je res kot je povedala predhodnica, da se Gorenjova kuhinja ne da primerjat z kakšno nemško. Ne me narobe razumet, imamo aparate čisto vse od Gorenja ampak leseni deli so vsi nekako, mi pravimo “citravi”.
Naša kuhinja je v obliki L in imamo na sredini še otok z kuhalno ploščo in na njem zajtrkovalno mizico.

Moja je na sliki v mojem podpisu. Kuplena v

Živi in pusti živeti

Hej.

Pravkar kupujem Nobilio, pa se ne morem odločiti: sijaj ali mat?
Koliko si dala zanjo (če lahko zaupaš?)

LP

Jaz bi se še enkrat odločila za sijaj. Meni se ne zdi, da bi se vse gor vidlo, pa mislim da se da lepše sčistit.
Mi smo dali za leseni del 1.700.000 Sit. Imamo pa 3,9m x 3,5m + otok.

Kako boste pa uredili z omaricami , ker je zaobljen pult? Mi bi namreč tudi imeli dva dela otoka (levo in desno) zaobljen zaključek, vendar bi rada spodaj imela omarice. Nikjer nisem še zasledila take rešitve, tudi sedaj na sejmu pohištva ne. Zelo bi bila vesela, če bi mi poslala sliko…če se lahko, seveda. Sicer pa vsaj opiši vašo varianto. Hvala.

živjo

Katero kuhinjo pa imate prosim (proizvajalec, barva, material)
Kakšna je velikost (metri) in cena.

nadja

Mizarstvo Nemec, narejena po naročilu, otočna na majhnem prostoru širine 2,4 m. fotk pa nebi ravno objavljala tule.
cenovno – ne ravno drago glede na to kako je narejena in kakšni materiali so.

Pisano – oranžno modro Urško od Svee. Dolžina kake 4,5 metra v L.
O praktičnosti različnih postavitev in o tem, na kaj je treba nujno paziti, si lahko prebereš v Veliki knjigi o opremljanju stanovanja (se mi zdi, da je tako naslov), ki je izšla pred nekaj leti. Tudi o obliki in velikosti jedilne mize.

Če denar ni problem, potem si res daj duška. Jaz o 1,7 mio za kuhinjo lahko samo sanjam. Moja je s komplet vsemi aparati (napa, kuhalna plošča, pečica, prostotoječi hladilnik in pom. stroj) stala kakih 750.000 sit.

Bergamo od dan kuchen, 2,5 x 3,5 m. Mislim, da smo dali nekaj čez 1 milion za lesene dele.

najlepšo kuhinjo, ki sem jo do sedaj videla ima moja prijateljica.
ji je pa pomagal arhitekt.
izgleda pa tako: ploščice so enobarvne sive, les pa je oranžen in svetlo rjav.

potem pa so drobni detajli črne barve, npr. luči, del stola ipd.
miza in stoli so drugače toplo svetlo rjavi, skoraj beige.
zavese bele, ravne, brez dodatkov kakšne oranžne inpd.

res je božanska.
siva in črna barva sta za osnovo, potem pa prav zažari oranžna in svetel les.

samo ideja za barve, če bi ti bila všeč.

aja, jaz imam pa zidano, naredil mizar,
kombinirano z opekami, kovanim železom,
mozaik iz kamna ipd.
ampak si napisala, da te zanima modern stil,
tako, da ti je ne bom opisovala podrobneje.

New Report

Close