Kakšni znaki
Živjo vsem!
Prosila bi vas, da mi svetujete kako in kje naj se lotimo osebe za katero nas skrbi da se drogira. Zaenkrat to samo sumimo ker nima tako slabo plačo, denarja pa nikoli nič. Tudi obnaša se zelo svojeglavo in ne odgovarja na nobena vprašanja glede prihodnosti. Star je čez trideset in še vedno “parazitira” pri svoji mami. Pred leti je kadil travo in s tem baje nehal, zdaj pa ga ne zavohamo, zato nas skrbi da jemlje kaj močnejšega. Kakšni so zanki?
Hvala in lp
OK, bom jaz napisal nekaj vzpodbudnega-sem v istem položaju pri 28-tem, še pri mami, z dobro službo, drogiram se pa s športom.
1. Torej če ima službo, dobro plačano, težko verjamem da se res drogira, ne gre mi skupaj to, če bi se drogiral, adijo služba-kmalu verjemi.
2. Nima denarja, hm, mogoče ga pa špara za kaj posebnega, jaz recimo še niti za eno plačo nisem nikomur postavljal računov kam in zakaj je šla. Ste pomislili, da mogoče nalaga denar, varčuje v banki, kupi delnice, karkoli? Jaz položim pol plače v sklad in sem vedno brez denarja. Sem pač ugotovil da če nimam denarja ga ne bom zapravil, pa sem zato narkoman?
3. OK, recimo da se drogira, pomojem mnenju je ključno vprašanje, kdo sploh lahko vpliva nanj? mislim da si od nobenega razem mame (in očeta), kjer živi, ne bo puistil niti najmanj soliti pameti. Celo nasprotno, če mu bo kdorkoli drug razen mame poskušal karkoli dopovedati bo še manj upošteval mamo-ki po mojem mnenju lahko edina vpliva nanj., deloma zato ker tam živi in je odvisen od nje in deloma zato ker je očitno?!¨še vedno zelo navezan prav nanjo če še nima resne punce ali žene.
Predvsem svetujem previdnost, smo imeli pri nas problem z mojim mlajšim bratom ki je v srednji šoli kadil travo, poslušal ni nobenega, ko se je mama začela dret je enostavno šel ven in zaloputnil vrata, ona pa v jok. Čez nekaj časa je spoznala da je to brezveze, saj je ona skor ratala duševno labilna, on pa se ni spremenil za en milimeter. Rešilo se je pa to tako, da smo začeli gledat na njega takega kot je, in ne kot na enega tujca, ki smo ga sam nadiral in zmerjal. Začeli smo ga vabit za vikende z nami na izlete, poleti je šel z mano in mojo družbo na morje, našel si je punco ki je bila proti temu, skratka pokazali smo mu na nek način, da obstaja življenje tudi brez vsakodnevne travce in da je precej lepše in bolj polno.
Lp in veliko sreče.
Noben ne omenja droge,ki zdaj prevladuje to je koka-kokain,čisto normalen si po njemu,samo zenice se povečajo nenormalno,če piješ alkohol nisi pijan,nimaš mačka, zbudiš se normalno,ko pa te popusti in če jemlješ še kaj drugega kot je speed,vlečejo v nos kot tudi koko,skoz smrkajo in jim teče iz nosu občasno so tudi krvavitve iz nosu,ponavadi pijejo navadno vodo,zaradi izsušitve ustnic in rahle dehidracije.Spijo po cele dneve so utrujeni,brez apetita. Ta droga je zelo draga ponavadi jo jemljejo le premožneši,kar se tiče speeda in heroina pa navadni smrtniki, ima pa posledice in to drogo se težko odvadiš, medtem,ko koko se težko navadiš,ponavadi ti prej denarja zmanjka.Učinkuje pa zelo pozitivno na človeka, daje mu samozavest!!!To je droga vseh slavnih, ker izgubijo predsodke in vsakakršen strah.