Kakšni so vaši otroci …?
So pač otroci, ki so okrogli po genetiki in bodo zmeraj kakih 5-10 kg nad “idealno” težo in zadnja stvar, ki jo tak otrok rabi, je, da ga mama doma zaradi tega psihira. Če doma je zdravo (pusti šolo, noben otrok se ni patološko zredil v šoli, ampak vsi doma), če se dovolj giblje, pač junk food vseh sort omeji na “praznike” in daj otroku mir. Čisto možno, da se bo v puberteti tako ali tako potegnil. Če se pa ne bo, pa rabi mamo, ki ga bo naučila, da 5-10 kil viška ni konec sveta, ne mame, ki še sama ni sposobna sprejeti telesa lastnega otroka.[/quote]
odlično napisana. Sem čakala na en pameten odgovor.
So pač otroci, ki so okrogli po genetiki in bodo zmeraj kakih 5-10 kg nad “idealno” težo in zadnja stvar, ki jo tak otrok rabi, je, da ga mama doma zaradi tega psihira. Če doma je zdravo (pusti šolo, noben otrok se ni patološko zredil v šoli, ampak vsi doma), če se dovolj giblje, pač junk food vseh sort omeji na “praznike” in daj otroku mir. Čisto možno, da se bo v puberteti tako ali tako potegnil. Če se pa ne bo, pa rabi mamo, ki ga bo naučila, da 5-10 kil viška ni konec sveta, ne mame, ki še sama ni sposobna sprejeti telesa lastnega otroka.[/quote]
Bravo, no, edini normalen odgovor v poplavi teha kokdajsanja,. Saj ste nore, res, dejte si malo podstrešja pošlihtat, ker tale obsesija s kao ‘zdravjem’ je šla res že preko vseh meja.
Če ste že zase blazne, vsaj frocom dajte mir. In res, ne nakladat o zdravju, ker zveze to več nima z zdravjem – aja, razen s tistim v vaših glavah. Nimajo vsi ljudje iste konstitucije in ne bojo vsi vitki ko breze – ‘zdrava teža’ je pa vse kaj drugega kot tiste bedne cifre, ki si jih preračunavate na internetu. Če otrok je zdravo in se giblje, ga že enkrat sprejmite takšnega kot je, ne pa da svoje frustracije in čisto popačen odnos do telesa prenašate še na otroke. Res, grow up že enkrat.
Se podpišem pod tole…
Za moj okus se, kot izhaja iz ostalih odgovorov, preveč obremenjujete z izgledom in “zdravjem” svojih otrok!
Si že kdaj računala ITM zanju? Ker ta večji ima ITM za prekomerno telesno težo, ta mali pa normalno.
Ja, mogoče da ima, ampak ne glede na to sta oba suha brez odvečne maščobe. Za mlajšega me kdo vpraša če sploh kaj je, da je podhranjen 🙂
Tako da na sam ITM ne dam preveč.
Si že kdaj računala ITM zanju? Ker ta večji ima ITM za prekomerno telesno težo, ta mali pa normalno.
http://www.eetaq.si/kalkulator-telesne-teze%5B/quote%5D
ITM ni ravno najboljše orodje za “določanje” debelosti. Zakaj? Ne upošteva kako močno je okostje, ne upošteva nabildanosti itd… Če primerjaš dve enako visoki osebi z enako težo, je lahko ena oseba totalno nabildana z močnim okostjem, druga oseba pa zamaščena z ozkim okostjem. Obe imata enak ITM, izgledata pa povsem drugače, da ne omenjam kaj je z zdravjem.
Mislim, da se je brezveze obremenjevati s kilogrami in primerjati otroke med sabo. Bolj pomembno je, da vsa družina uživa zdravo in uravnoteženo hrano in se redno rekreira. Starši smo tisti, ki kupujemo hrano in poskrbimo za to, da ne kupujemo (preveč) sladkarij, kruha, da ne kuhamo preveč mastne hrane…
Kaj to pomeni, da je hči debela? Se to zdi samo tebi, ker ste ostali v familiji prekle z gladkimi trebuhi in ima otrok samo kakšnih 5 kg nad ˝idealnimi˝? Ali je res nesorazmerno okrogla in je že pediater to omenil?
Če se giblje toliko kot ostali družinski člani in se doma zdravo prehranjuje, pa je res predebela, jo pelji k zdravniku, da ji preverijo ščitnico in ostale hormone. Če pa gre za kakšnih 5 kg, pa nehaj otroka buzerirat s svojo obsedenostjo z kilogrami in raje sama sebi pospravi postrešje. Otroku že zelo odkrito sporočaš, da je zate nepopoln in manj vreden od suhega brata.
moj otrok je star 13 let.ima 79kg in velik je 166cm.zdravnik je rekel da mora shujšati in napisal mu je kaj lahko je in kaj nesme.a tega se ne drži
zjutraj poje 3 kose kruha
za malico v šoli poje 2 kosa kruha
za kosilo ima hitro prehrano(SLADICA)
za popoldansko malico je samo sladkarije in to tudi do 2 celi čokoladi
zvečer je po deveti uri in kar 3 kose kruha inko zvečer pije čaj poje do 10 napolitank
naj mi kdo pomaga
Moji otroci imajo vsi normalno težo, vendar jejo vse~zelenjavo, meso, tudi sladkarije. Noro se mi zdi, da otroke nekateri silite jesti samo zdravo hrano in jim ne dovolite sladkarij. Svojih frustracij glede teže ne bi smeli prenašati na svoje otroke! Tudi na otrokovo psiho lahko ves ta cirkus okoli kilogramov vpliva zelo negativno..
otroke se ne sme siliti z zdravo hrano ampak se jim to mora privzgojiti že od malega..kot tudi zdravo MERO prehranjevanja.
Sladkarije kupite bio (napolitanke, čokolada, lizike, bomboni) pa bo manj škode.
Seveda bo kalorij enako (morda manj sladkorja) ..a ljuba duša en posladek na dan je pa več kot dovolj-se ti ne zdi? Kdaj je prišlo do tega basanja s sladkarijami? Čez noč? Če več nimaš vpliva na prehranjske navade ga pelji na kakšen posvet društva za Motnje hranjenja ker ta opisan “jedilnik” ni o.k. Lp