Najdi forum

kakšne so možnosti?

Pozdravljeni!

Življenje se kruto poigrava z naju z možem. Upala sva, da bova tokrat donosila otročka, pa sva ga na sredini nosečnosti žal spet izgubila. Že tretjega. Bolečina je neznosna zaradi izgube otroka in neznosna, ker ne veva, če je sploh še kaj upanja za naju, da donosiva lastnega otroka. Stara sva 39 let.

Sprašujem vas, če je kaj upanja za naju, da morda posvojiva otroka. Časa nimava več veliko, vem.

kaj nama svetujete?

Hvala za pomoč.

Žal mi je :-(((

Za posvojitev imata seveda možnost, pa tudi prestara nista 🙂 Kar veliko del parov se odloči za posvojitev precej ”pozno”. Tako da v kolikor sta v to prepričana se kar korajžno obrnita na center za socialno delo. Ne glede na kasnejšo odločitev je to prvi korak, katerega morata narediti.
Na otroka seveda lahko upata, edino kar se morata zavedati je, da starejši kot je par starejši so otroci. Je pa to po moje bolj pozitivno kot ne, no to je čisto moje osebno mnenje 🙂

Vsekakor zacnita cim prej z vlogo. Ce kaj prebirata ta forum, se odpirajo moznosti za mednarodno posvojitev, ce se ne motim, pa je osnova se vedno vloga na domacem CSD.

Kar se tice starosti starsev, ima vsaka dezela svoje pogoje. Pri nas razlika v starosti ne sme biti vec kot 40 let. Torej, pri 42 bi Vama dodelili vsaj 2 leti starega otroka.

Ena od dezel, ki ni samo liberalna glede starosti starsev, ampak starejse starse celo zelo ceni (starsi morajo biti stari vsaj 35 let), je Kitajska. Do 45 leta lahko posvojis do 12 mesecev starega otroka, potem do 24 mesecev. Zgornje meje ni, v tujini posvajajo s Kitajske tudi starsi, ki so ze krepko cez 50 (mnogi imajo ze odrasle bioloske otroke). Za cakajoce otroke (starejse in z manjsimi zdravstvenimi tezavami, je cakalna doba skrajsana). Na zalost Slovenija s Kitajsko se nima vzpostavljenega sporazuma, je pa Kitajska ze podpisala konvencijo o otrokovih pravicah, tako da pravne osnove za posvojitev obstajajo. Informacije o tem, kako posvojitve potekajo so na spletni strani China Center for Adoption Affairs
http://www.china-ccaa.org

Prehitro sem napisala gornje sporocilo. Naj Vama izrecem iskreno sozalje. Izgubiti otroka je nekaj najhujsega kar se lahko cloveku zgodi.

Vseeno me veseli, da gledata naprej in raziskujeta se druge moznosti. Morda Vama bo moj primer v vzpodbudo, saj sem bila ze kar nekaj cez 40 ko sem posvojila deklico, cez stiri mesece in pol pa se rodila…

Hvala Kitty in tebi Mamica dveh punčk.

Hvala za sožalje, nikoli nisem pomislila na to, da bom v nosečnosti “izgubljala” svoje otroke. Pa sem žal izgubila še punčko v petem mesecu.

Z možem sva se že pogovarjala o posvojitvah, ker pa veva, da tudi ta pot ni enostavna, sva upala, da se tretja nosečnost srečno iziide.
Ne vem, kaj je bil vzrok pri tebi Mamica, da ti je potem še uspelo roditi svojega otroka. Čeprav zase ne vem, če bom zmogla še en “poskus”. Oba pa si zelo želiva otroka. Mislim, da mu lahko dava ogromno ljubezni.

Poleg slovenskega imam še nemško državljanstvo, morda bi to znalo kaj pomagati pri med. posvojitvah?

Vsekakor vas bom spremljala in hvaležna še kake pomoči. Drug teden greva pa kar na CSD.

Manja,
povprašaj glede možnosti posvojitve tudi v Nemčiji. Morda so tam postopki bolje urejeni ..
Pa sporoči, kako ti gre!
Srečno!
Tejči

seveda so… Nemčija ima glede mednarodne posvojitve zelo lepo urejeno in tudi utečeno… svetujem ti, da se obrneš tudi na “Jugendamt” in se pozanimaš…

Veliko sreče…
Saša

Zdravo,

Mogoče ti bo kaj prišlo prav, mogoče boš dobila močnejšo voljo za ponovno upanje,…
Kakorkoli, odločitev je na tebi.

http://neplodnost.tripod.com/astrologija_i_plodnost.htm

Lep dan.

Manja,

moja druga puncka se je rodila po spontani in nepricakovani nosecnosti. Obe hcerki sta cudoviti.

Ce imas nemsko drzavljanstvo, bi lahko poskusila preko kaksne agencije v Nemciji. Navadno je dovolj, da je eden drzavljan drzave preko katere posvaja. Ne vem pa, kaksno je stanje v Nemciji. Ce zivita v Sloveniji, potem bi morala najverjetneje dobiti nemskega socialnega delavca, da bi prisel k vama na obisk, da bi potem lahko pripravil mnenje o primernosti. Vsaj v ZDA je tako, da morajo tudi v tujini ziveci posvojitelji imeti mnenje ameriskega socialnega delavca. Bi se bilo pozanimati, najbolje bi se bili obrniti na kaksno nemsko agencijo. Morda ima Kitty kaksne informacije.

New Report

Close