Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kakšne so kaj vaše izkušnje z OŠ Dravlje

Kakšne so kaj vaše izkušnje z OŠ Dravlje

Naša gre septembra v šolo in nas zanimajo vaše izkušnje s šolo – z učitelji, dejavnostmi, prosimo za čim več podatkov.Odločamo se med OŠ Dravlje in OŠ Valentin Vodnik, ki sta nam najbljižji, tako da bodo izkušnje staršev otrok z obeh šol zelo dobrodošle. Že vnaprej hvala za odgovore in lp,
M

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

A danes so pa OŠ glavna tema. Smo že vse oprali (ločeno, na 60 stopinj), pobrili smo se, dohodnino oddali, …

Te zanima samo trenutno stanje ali tudi malo zgodovine? Jaz sem včeraj tukaj pohvalila Vodnika, pa so me nazjale, da je to šola za elito in bogataše (od kdaj se pri nas plačuje šolnina???). Jaz sem hodila na Vodnika, ampak poznala sem pa veliko ljudi, ki so hodili na Dravlje, takrat je bila še Milan Mravlje. Od teh ljudi, ki sem jih poznala, dva fanta nista več živa (mamila), kar nekaj fantov in punc se je zdravilo zaradi mamil, vsaj trije dobro poznajo notranjosti slovenskih zaporov itd. Totalen kaos so mi imeli tam v tistih časih (sredi pouka čez okno ven, tepli učiteljico z drogom za zavese, en fant je drugega porinil skozi steklena vrata) in ni čudno, da je od tam prišlo toliko delinkventov. Če se ni kaj ornk spremenilo, se jaz tej šoli ne bi niti približala.

čisto prava šiškarca daj ne nakladaj.
A to, da so pred nekaj leti na Vodniku učitelje zaklepali, v učilnice, jim grozili in luknjali gume na avtomobilih, a to si pa pozabila napisat?

Poznam obe šoli zelo od blizu, pa lahko rečem, da so na Dravljah učitelji mnogo bolje usposobljeni za svoje delo, dejavnosti je malo morje, prostorski pogoji so boljši kot na Vodniku, učilnice so večje, lepše in veliko bolje opremljene (kotički).

Ne me narobe razumet – imam otroka na Vodniku in sem hudo nezadovoljna…

lp

Napisala sem, da pišem o zgodovini in moji generaciji in da ne vem, kako je zdaj. Takrat je bilo tako in nič drugače.

Včasih so dravlje res slovele kot bolj divjaška šola, ne še toliko let nazaj. Za danes ne vem, je pa seveda manjše število učencev.

oš dravljam se izognite če je le mogoče, ker je to popolnoma neurejena bedna šola kršijo zakone enega za drugim in tudi učiteljev je veliko, ki niso ravno sijajni! AJA OŠ Dravlje je še vedno za en kura* ker ni nobenega reda in discipline svetovalna služba ne funkcionira NIČ! Izognite se tej šoli!!!! NEVARNA JE!

Učenec OŠ Dravlje..zakaj pa sploh hodiš še na to šolo, če je tako bedna kot praviš? Lahko se prepišeš, če ti kaj ni všeč. Mislim, da je to eno tvoje mnenje in zelo osamljeno. Kolikor poznam situacijo, se zelo veliko dela tako s posamezniki kot s celim razredom in se skuša težave reševati s pogovorom in po mirni poti. Šola je živa in otroci so živi. Do konfliktov pride tako ali tako, ker smo si pač različni. Umetnost je v tem, kako ustvariti dobro klimo, živeti strpno in sodelovati med seboj-tako učenci, starši kot učitelji. Mislim, da se tega učitelji te šole zelo dobro zavedajo in strmijo k temu. Šola ima manjše število učencev in je zato tudi dosti bolj mirna, brez večjega hrupa, učenci se med seboj dobro poznajo in fajn sodelujejo tudi z učitelji.
Šola je močna na ustvarjalnem področju, področju naravoslovja in družboslovja. Ne manjka se pa niti športnih vsebin. Podajlšano bivanje je razgibano in ima zelo lepo urejen urnik. Varstvo pa je do 17-ih, ko je večina šol v okolici že zaprla svoja vrata. Svojega otroka imam na tej šoli in sem zelo zadovoljna.
Tebi pa svetujem, da se naučiš lepega izražanja. Ali je to odraz domače vzgoje?:)) Torej najprej pometi pred svojim pragom, potem pa izlivaj svojo pubertetniško jezo:)

Naš sin končuje 9. razred na OŠ Dravlje. Ne morem reč, da je vse bleščeče, je pa povsod viden trud vsaj večine pedagosških in svetovalnih delavcev, kar je veliko, če pogledamo, kakšno je na splošno stanje duha na šolah te dni. O drogah se je govorilo, tudi učiteljica nas je opozorila, da bišši učenci poskušajo dilat na klopcah okoli šole…. kar se najbrž lahko zgodi kjerkoli. po moji izkušnji svetovalna služba dela celo zelo dobro, je pa nekaj učiteljev, ki niso stroki v čast. Na splošno je moja ocena pozitivna, ni pa čez povprečje.

Ta Sošla dela čisto vrdu razen nekatrih izjm, ko jo končaš imaš obro polago.

A IMA ČLOVEK PRAVICO REČI SVOJE MNENJE ALI NE????
ostržek SKORAJ GOTOV V RESNICI KAKAŠNA UČITELJICA OŠ DARVLJE
doma me odlično vzgajajo in imam super starše!
no skratkase pa opravičujem, ker sem malo pretiraval.
Ampak vseeno mislim, da je veliko otrok na tej šoli, ki mislijo tako kot jaz. Že samo v mojem razredu se vsi strinjajo z mano!!! (nas je 20) pa tudi v a razredu je enako (njih je tud 20)
Mnenje ni osamljeno!
SOUČITELJI, KI SO RES DOBRI!
amapk so pa eni trije, ki pa res bolje, da ne bi nikoli učili

Naj povem še svojo neprijetno izkušnjo, namreč hči je bivša učenka te šole.

V šoli v v naravi na moju, je hči padla v prostorih WC in si zlomila nos. Na že tako spolzkih ploščicah je stala voda. Kaj so počele učiteljice?? Zabavale so se, plesale, ker je ravno bil zadnji večer bivanja, ok nimam nič proti, če seveda ne bi za nesrečo okrivile kar učenko, češ ja kaj pa skače in teče..

Kri je po pripovedovanju nje in sošolk lila “kot iz škafa” in ne rabiš biti zdravnik, da ti je jasno, da je prišlo do zloma, ker je nos stal kar postrani, da ne omenjam otekline in modric, ampak ne one so se odločile, da pregled pri zdravniku ni potreben… da bi obvestile starše se jim tudi ni zdelo potrebno, skratka, še danes sem ogorčena…

Tako je v bolečinah trpela celo noč in še cel naslednji dan, ko so proti večeru prišli domov in jo pustili iz avtobusa, ne da bi mi sploh poskušali pojasniti dogodek. Seveda ob pogledu na otroka doživela šok in jo takoj odpeljala na urgenco in diagnoza je samo potrdila zlom. V šoli so se pa delali kot, da nič ne vedo…joj, boga..samo to so imeli za povedati…in ne nisem ukrepala, ker je imela za narediti še en razred in ker so učitelji (po izkušnjah trije) na tej šoli zelo maščevalni.

to je to

To leto grem v deveti razred in lahko povem da je ena izmed najbolših osnovnih šol v Ljubljani, ne bo vam žal če jo boste izbrali 🙂
Opazila sem ene par komentarjev ki mi seveda niso bili ušeč. Mene na šoli nič ne moti, mojih staršev pa seveda tudi ne. Nekdo je napisal da so otroci zapadli v mamila. Če pogledate, saj ni šola kriva, morda pa so imeli težave v družini, skratka če ne veste vzroka potem si ne zmišljujte stvari , ki še sami ne veste zakaj in kako so se zgodile.
Iz svojih zaenkrat osmih let, vam lahko povem da sem vesela da hodim na to šolo, učenci se med seboj razumejo, učitelji zmeraj pomagajo in nudijo dopolnilne pouke in pa v naš razred smo dobili že 3 učence, ki so prišli iz Makedonije in tudi njih smo sprejeli kar se da lepo. Pa da ne govorim o svetovalni službi, ki se zmeraj na vse strani trudi da bi ugodila otrokom in njihovim staršem.
Sicer pa se mi zdi da bi se mogli tudi sami pozanimati NA ŠOLI kakšna je in use podrobnosti ki vas zanimajo, ne izbirajte šole za otroka glede na to kar drugi rečejo ampak to kar se vam zdi najbolje.
L.P učenka OŠ Dravlje 🙂

dober dan! Biu sem na šoli in lahko povem da je šola zelo dobra. Učitelj za športno uzgojo g. DANILO DOMINC je sicer nasilen ter na trenutke nesramen vendar je legenda ker ima veliko glavo. če deklas kaj narobe ti reče ” ti se nurca diliš”. drugače pa so učitli uredu,pac tko mau retardirani ampak ok. LP,bivši učenec OS DRAVLJE

dober dan! Biu sem na šoli in lahko povem da je šola zelo dobra. Učitelj za športno uzgojo g. DANILO DOMINC je sicer nasilen ter na trenutke nesramen vendar je legenda ker ima veliko glavo. če dekas kaj narobe ti reče ” ti se nurca diliš”. drugače pa so učitli uredu,pac tko mau retardirani ampak ok. LP,bivši učenec OS DRAVLJE

o fail ful vem kdo si. >.

Moja otroka sta že desetletje nazaj hodila v to šolo in lahko rečem, da sta uspešno nadaljevala naprej in prišla do poklicev in zaposlitve. Šola je OK. Učitelji- večina- se zelo trudijo za dobrobit svojih učencev in jih dovolj naučijo, če so otroci in njihovi starši pripravljeni sodelovati, tudi za naprej. V šoli ni nasilja, otroci sodelujejo v različnih dejavnostih… Šola je odprta do 17.00, le kje še? Če bi še enkrat izbirala, bi ponovno za svoja otroka izbrala OŠ Dravlje. Kritizirajte konstruktivno, bodite tudi samokritični. Za lasten uspeh se je potrebno tudi potruditi.

OŠ Dravlje so zakoon!

am ja šola je dokaj solidna je nekaj učiteljew takih legend da nemorš werjet izpostawiw bi grubelnik, glaser,dominec, farkaš ostali pa seolidno ali škoda besed žal takole mam

Da je ta šola solidna resnično ne bi mogel reči.
Na tej šoli so pretepi, kraje, zmerjanje, žaljenje učiteljev nekaj vsakdanjega. Na tej šoli je vsako leto veliko vprašanje če bojo lahko imeli po 2 paralelki. Če bi bil vsak učenec, ki bi učiteljico zmerjal s k—o izključen bi se število učencov prepolovilo. Učitelji v bojazni, da nebi izgubili službe ne izrekajo nikakršnih vzgojnih ukrepov. Žal pa tudi učitelji ne ostanejo dolžni učencem. Resnično se veliko učiteljv skoraj dnevno spusti pod vsak nivo.

New Report

Close