Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje KAKŠNE MERE – PREVIJALNA

KAKŠNE MERE – PREVIJALNA

Punce zanima me, kako visoke in široke imate previjalne.
Jaz bi imela kar veliko, npr. 90 visoko, 90 široko in 70 globoko.
A je to o.k. ?
Ne vem kako veliko podlogo naj si kupim. Gledala sem danes v Baby centru eno – dimenzije 76×80. Ta je največja samo je predovga. Edina ki je dolga 70 cm, je široka 50cm, torej ostane še 40cm prostora.
Ima katera slučajno tako varianto????????????
Vem ful sem zakomplicirala tole, ampak….

no ne vem kaj in kako. Če bi si dala delat po meri potem glej da si daš narediti tako visoko da ti pride do komolcev. To je zaradi tega da se ti ne matraš z dviganjem. Kar probi kako je če neko npr 5 kg stvar(ko bo mal večji) dvigneš večkrat ba dan z nižjega predmeta(približno 90 cm, in kako je če imaš zadevo visoko do komolcev, precej manj matranja oz. obremenjevanja za hrbtenico. Za globino pa bi ti priporočala kar 60 (standard) je dovolj. Drugače pa samo previjalno površino daj na to komodo. Lahko jo kupiš pa položiš gor lahko jo pa sama narediš.

Naša previjalna bo globine 80 (otrok se npr. rodi dolg 50 cm in raste…. – razen, če mu bingljajo noge dol….), širine 90, višine pa…. naša: do mojega popka – ker je res pribl. do komolcev. Kot osnovo sem uporabila kar bivšo pisalno mizo, na njo pa dilo s stranicami – edino dilo je bilo treba malo povišati, ker je pisalna miza sicer bolj nizka…

Kaj pa povijalna podloga. Kolk veliko, čez celo površino ali je dovolj samo polovica.

zivjo
glede previjalčne podloge najbolje je da je tako velika kot previjalna površina. Najcenje je da si kupiš debelo peno -7 cm in jo oblečeš s plastičnim prtom-to kar danes prodajajo po vseh trgovinah na metre.
No jaz sem si jo tako naredila in je super, ker se jo da lepo pobrisati če se ti polula in ne špremoči ti. Peno pa v LJ. dobiš v trgovini Astra za Bežigradom.
Baje pa se trenutno ne dobi nobenih luštnih motivov teh plastičnih prtov, ampak se splača še malo pogledat.

lp

Samo če imaš podlogo čez celo površino, vse stekleničke ki jih rabiš niso stabilne. Npr. alkohol, fiziološka…
Ne vem, moja predstava?!

Pomoje je bolj da je večja ker če računaš da otrok zraste in se ti kobaca je bolje večja. Jaz bi naredila tako. Komoda bi bila pač recimo 70 cm globoka pa dolga recmo 120 cm(moje mnenje glede na prostor). Na njo bi dala eno lepo oblikovano ploščo ki bi segala do zida, dimenzija tega bi bila 120cmx 1 m. Pač pokrije se luknja ki bi nastala med zidom in komodo iz vrha. Na to ploščo pa bi si dala nardit previjalno 1mx1m. Spodnjo ploščo pritrdiš na komodo da je bolj fiksno, zgornje pa ni treba ker je precej težka (težje od tistih previjalnih plošč ki jih prodajajo v BC) in ker bo tam ostala kakšni dve leti dokler bo pač potrebno. No da pojasnim naprej. Ker je komoda globine 70 cm bi v tem primeru nastala luknja med zidom in komodo za 30 cm. Mizar bi to luknjo zapolnil tako da se s strani ne bi videlo praznega prostora in bi ti na obeh straneh zalepil ploščo ki bi segala od komode do zida in se sploh ne bi opazilo da je zadaj luft. vse kar se da dodatno na komodo lahko potem odmontiraš. Tako bi na vrhu imela previjalni prostor 1mx1m, zraven bi imela še 20 cm x1m prostora za pripomočke(mazila, plenico, olje, itd) pa že za omaro ti ne bo padlo. Mah je zakompliciran brat tole ,bi ti morala narisat pa bi ti bilo bolj jasno kaj mislim. Jaz sem si sama naredila načrte za elemente v moji sobi in pri omari ta veliki je nastal ob strani luft in mi ga je mizar tako zapolnil kot sem napislaa. in zgleda ful dobr.kakor da bi res imela do zida omaro. Mam pa še eno tako kmodo ki bo morda odšla z mano v stanovanje in bo služila previjalni. Ampak takrat ko sem to risala nisem vedela da je bolje da je zadeva višja in mi je malo prenizka, mene pa že tako rad križ boli. Upam da te nisem zmedla

NAJBOLJ POMEMBNO: Previjalna mora biti tako visoka, da se ne sklanjaš, ko previjaš otročka…

VERJEMI to je najpomebnejše…. Mi smo šparali in imam zato kar eno staro mizo – vsake toliko me tako štihne v križu, da se tudi premikat ne morem (prej nisem imela problemov s križem)…..

Vse dobro!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

V IKEI imajo, se mi zdi, da za okoli 10 evrov, plastične kantice/posode (mislim, da so v tej ceni kar 4 – manjše do večje), ki se nataknejo na leseni okvir, tako da na sami previjalni podlagi nimaš ostale “potrebne krame”.

New Report

Close