Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kakšne leče

Kakšne leče

Lep pozdrav!

Star sem 22 let, že 9 let nosim očala. Moja dioptrija je -3 na obeh očesih. Moram priznati, da me nošenje očal moti, še posebej pri športnih dejavnostih. Že dlje časa razmišljam, da bi šel na lasersko operacijo ali pa očala zamenjal za leče. Od operacije me je nekoliko odvrnila cena (800-3000 evrov), zato se bolj zanimam za leče.

Zanima me, kakšne leče bi prišle v poštev zame? Nimam namreč pojma kaj so to trde, mehke in ostale variante. Najrajši bi vzel 14-dnevne. Kako se kaj obnesejo? Ali so kakšni problemi? Ali jih imaš to 14 dni non-stop v očeh ali jih moraš med spanjem imeti zunaj?

Hvala za odgovore!

Priporočam mehke mesečne oz. štirinajst dnevne leče. Primerne so za šport (če kakšno zgubite ni velikih finančnih posledic), zelo so prilagodljive, udobne, z veliko propustnostjo za kisik, itd…Štirinajst dnevne dajete vsak večer iz oči (ne smete spat). Več o lečah lahko preberete na:

Lp.

Kako pa je s plavanjem in tuširanjem? Ali treba leče za vsako plavanje jemati ven? Kaj pa potapljanje?

Ne, ni potrebno. Pri vsem naštetem jih lahko nosite, zato so odličen pripomoček.

Lp.

posvetoval te je šef osebno se mi zdi vsej!!
no ni važno, dela ni opravil slabo!!
jaz lece že nosim kar nekaj časa in sem z njimi zelo zadovoljna!nekaj časa sem imela dvome preden sem odšla v vodo ampak ni problema!!
poskusila sem že kar nekaj različnih leč in zato ti svetujem johnson&johnson-daleč najboljše (14 dnevne so enkratne!) jaz pa uporabljam mesečne ker mislim da je to le ceneje!!

New Report

Close