Najdi forum

Kakšne barve sten imate?

Treba bo prebelit, pa se odločava za barve in tukaj se ustavi. Do sedaj smo imeli vse belo, sedaj pa bi bolj barvito..Kakšne barve imate vi, se ujemajo s pohištvom ali ne? Imate vse stene v določenem prostoru prebeljene barvasto ali samo eno, dve?

Imamo pa svetlo, “odprto” stanovanje, skoraj brez vrat, so več ali manj oboki, vrata imajo otroška, kopalnica in spalnica.

Hvala.

Kuhinja = roza, dnevna = svetlo vijolična, kopalnica = modra, otroška = rdeča;
hodnik = svetlo zelena.
Tako, da je hiša v vseh barvah in izgleda super. Prej smo imeli tudi vse belo in
smo se naveličali. Barve so seveda usklajene s pohištvom in v nežnih tonih. Res
super

Stene imam bele, imam pa pohištvo barvno in doddatke pa sedežno in stole.

Kuhinja je rumena, dnevna soba rumena in temno bordo-vijolična, otroški sobi rumena in zelena ter rumena in rjava, predsoba rumena, divje roza in barvne črte, spalnica in stopnišče bela in dekorirane stene, hodnik pa sinje moder. Samo bela barva mi je osebno preveč sterilna za naše stanovanje. Z barvami je naš dom veliko bolj domač, prijazen in topel. Se pa ne bojim močnih barv na eni steni, ker posebej ob belem pohištvu le-tega lepo poudari.

mi pa imamo moderno vse v:
– rjavi, štiri odtenke,
– beige,
– sivi v vseh odtenkih do črne,
– pa kot noč temno modro

kuhinja-sivka
dnevna soba-umazano roza in sivka
hodnik-rdeče roza
kopalnica-modra
1 soba-zelena
1 soba- svetlo roza
spalnica-svetlo vijolična

predsoba, svetlo oranžna – se pravi nežno oranžna, dnevna soba enako samo ena stena temno opečnato oranžna, otroška soba modra, spalnica tri stene rjave ena stena zelena.

Lp

Podobno:

kuhinja srednje temna vijola
dnevna, jedilnica- sivorjavavijola
hodnik- zelenorumena
spalnica-modrovijola z istim stropom
sobe-okerzlata

Sicer pa se mi zdi da folk kr neki štriha po svoje….barva se mora ujemat s podnom, pohištvom, notranjimi vrati, barvo je treba izbrat glede na osvetlitev prostora s soncem oz. lučmi(zahodno-južna stran absolutno brez toplih barv-rumena, oranžna)

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

bela je zakon.
Sploh ne morem razumet vsega tega barvanja… še posebej enih postov zgoraj, kjer je celo stanovanje v različnih barvah, vrženih kar tako skupaj… bi rekla, da spada v miselnost: čimveč je bolje. Zame je kičasto.
Bele stene in barvni dodatki. Ne boš verjela, kako se spremeni podoba stanovanja, če daš gor druge povštre ali drugačno preprogo…. trenutno je pri meni vse ostalo v bež, rjavih in sivih odtenkih

To je šele dolgočasno….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

živjo,
mene pa zanima sledeče: prenavljava stanovanje, in sva spalnico prebarvala v svetlo modro. predstavljam si belo pohištvo in mi deluje super. Sedaj pa me zanima, kakšne zavese naj dam (belo prozorne), barvaste…? ter kakšne barve naj bodo dekoracije (recimo ogledalo, kaksna vaza,…). kako ve, ki imate modro spalnico kombinirate barve?

Če potrebuješ šiviljo za zavese ti lahko tole priporočim…

Ima veliko izbiro, brez obveznosti pride na dom in vam svetuje.

kuhinja – sončno rumeno
jedilni kot – bordo rdeča
dnevna soba – svetlo zelena na zadnji steni narisan bambusov gozd
spalnica vijola+poslikava modra z led diodami
hodniki in (strop v vseh prostorih) bela
otroške sobe za punčke roza – modre s poslikavami pravljičnih junakov
več namenski prostor z kuhinjo kožna barva, kuhinjski del pa rumena.

Upaj, si mene je moj komaj prepričal, pa sem mu zelo hvaležna, med drugim tudi zato ker vsak, ko pride na obisk najprej opazi kako “zanimiv okus za barve “…

Lep pozdrav.
Nujno potrebujem nasvet in to čim prej. Vsako mnenje je zaželeno.
Svojo spalnico želim popestriti s barvnimi stenam, vendar ne vsemi. Pobarvala bi le eno steno ali 2.
Problem pa je, ker imam sobo sicer v stilu temno modre in precej temno rdeče barve. Modra ali rdeča barva v takih odtenik pa za steno ne prideta v poštev, ker bi bil prostor videti precej bolj majhen in hladen (soba že tako ni velika). Želim si kakšno bolj živo barvo, pa ne vem katero naj kombiniram z rdečo in modro, da ne bo na koncu izgledalo čudno.
p.s. Imam oranžno-rdeče-rumeno postelnjino…
Prosim za nasvete in se za te že vnaprej zahvaljujem.

Lp, ela

Po ugodnih cenah izdelam 3d prostorov vkljucno z razporeditvijo notranje opreme.

Kontakt: 031 61 99 33

Zaenkrat vse belo, razen kurilnica – vijolično bež :))) Ni se nama ljubilo barvat, še zaenkrat. Razmišljam pa o kombinaciji bež vijolične, mogoče še kak sivo rjav odtenek. Otroške sobe bodo – odvisno od spola otroka 🙂

Se kdo spozna na barve ali na to kaj paše skupaj? Sem pred veliko odločitvijo,…. 🙂 Letos je “kao” moderna temno pink barva. Se mi ful dopade ampak nevem, če bi si upala,… :S Razmišljam, da bi bila temno pink ena stena, kaj pa druga? Kaj paše zraven? Ker cele dnevne nebi imela v tako temni barvi-rada bi jo samo za popestritev stanovanja.

Hvala vsem za nasvete.

Strupena svetlo zelena je najboljši kontrast za roza. Pa veliko bele zraven, seveda in pride zelo lepa, moderna, lahka kombinacija.

elllllla – ker imate v sobi že modro in rdečo, se primarna kompozicija ponuja kar sama. Tako poleg rdeče in modre lahko vključite živo rumeno barvo – ni nujno, da so vse stene take, lahko le tista, na kateri so vzglavniki.

mi imamo dnevno sobo oranžno z belimi obrobami, in črnim pohištvom,
kuhinja je v sončni rumeni, prav tako z belimi obrobami,
hodnik imamo do višine ograje v marelični barvi, z belo obrobo in ker se nam je kmalu po beljenju zgodila nesreča, smo te dele prebarvali z belo, v obliki rombov in deluje prav zanimivo.
Strope pa imamo povsod bele.

Prej smo pa imeli vedno belo.

New Report

Close