kakšne barve notranja vrata
Počasi se bo potrebno odločit kakšna naj bodo notranja vrata. Smo v bloku in imamo vhodna vrata in okna v beli barvi. Zdaj ne vem ali je lepše, da so notranja vrata v enaki barvi kot vhodna vrata in okna, torej bele barve? Ali pa je lepše, če se ujemajo s parketom – javor. Poleg tega bodo vsaj ena vrata v kombinaciji s peskanimi steklom. Kam se lepše poda peskano steklo? k beli barvi ali k javorju?
Kaj menite?
javor, absolutno, le tako dobiš potreben kontrast, da steklo pride do izraza.
No, pri barvi vrat se mi zdi bolj važno, kako svetli so prostori. Temna vrata jih namreč še potemnijo in obratno. So pa temna bolj praktična. Je pa bela lažje kombinirati. Temna pa nudijo bolj drzne in zanimive kombinacije..Pa smo na začetku,..
He he, ful si v pomoč.
Jaz imam temna vrata (ampak brez stekla), pa mi niso všeč. No, meni tudi vrata s steklom niso všeč, ko smo že pri tem.
Odvisno je tudi od tega, kakšno pohištvo boste imeli.
Jaz sem ti tudi ful v pomoč. 🙂
Če bi imela dovolj denarja, bi najela notranjega arhitekta. Res. Sploh če morate res maksimalno izkoristiti prostor.
Hvala za odgovore. Res so mi v pomoč:))
Hodnik je precej majhen in nima naravne svetlobe, prav zato bi rada imela steklo, da vsaj nekaj svetlobe pride vanj, hkrati pa še vedno zagotavlja intimnost.
Glede na pohištvo bi se obe barvi ujemali, ker je predvideno pohištvo v dnevnem prostoru s kuhinjo in v spalnici:
osnova javor
vrata bela visoki lesk
oblazinjeno pohištvo bo v barvi čokolade
Pa smo spet na začetku:)
Jaz se sicer nagibam k javorju, ker bodo prostoru (glede na pohištvo) vdahnila nekaj toplote in domačnosti. Če damo bela vrata se bojim, da bo vse videti preveč sterilno. Močnejši spol kot edini argument ponuja estetski videz. Pravi, da ne bo ravno lep pogled v hodnik, če bodo ena vrata bela, druga pa javor.
Ena vrata bela, druga pa javor sigurno ne! Naj bodo enotna, za kakršnakoli se boste odločili….je pa to že stvar okusa…. Tako da…. Jaz bi npr. dala bela vrata, tam kot imate predvideno steklo, pa v celoti steklena vrata, ne bi se bala za sterilnost, saj bo svoj pečat že v osnovi dal javorjev parket, po vrhu pa pravite, da bo javor prisoten tudi v pohištvu……
Jaz bi gledala tudi na izgled in kvaliteto vrat. Soseda je strašno zagnano trdila, da so naša vrata grda (hrast, malce rezljana)), njena bodo veliko lepša (bela). DAnes ji je tisočkrat žal, ker se pozna vsak prst, ko jih primeš. Meni delujejo tudi zelo ceneno in “plastično”. Sem pa prepričana, da ni kaj dosti dala na kvaliteto, ampak samo na ceno.
Jaz bi se v tvojem primeru verjetno odločila za javor. Mi imamo hrastov parket in vrata in mi ni žal. Nekako si pri nas niti ne zamišljam belih. So pa tudi stene bele. Res je odvisno od stila stanovanja. Mogoče malo poglej revije, fotografije in si predstavljaj. Ne glej na mnenja drugih, predvsem MORA biti všeč tebi.
Živjo,
jaz imam čisto isti problem. Vsi sosedi v istem štuku imajo bela vrata zato si res ne želim kvariti videza, prodajalec mi je predlagal več variant:
1) vhodna vrata “dvojna” to pomeni da so podboji in vrata na zunanji vhodni strani bela, notri pa izbrana barva (npr hrast). Torej vse notranja vrata v stanovanju hrast (skupaj je notranjih iz hodnika 6) – vendar je to zelo dražja varianta
2) kombinacija podboji vhodnih in vseh notranjih vrat temni hrast, vrata povsod (skoraj) bela. Sem pa gledala na netu nekaj slikc, nisem prepričana če mi je to všeč oz. si ne znam predstavljati? ALi ima kdo tako??
Ostale variante:ali dam povsod bela vrata (bele gledam že celo življenje in si tako želim malo spremembe 🙂
ali pa dam po svoje hrast in pokvarim zunanji izgled. Naj povem še to da sem se zadnji trenutek še premislila glede nadsvetlobe, sedaj je povsod nadsvetloba, jaz sem se pa sedaj odločila da bomo to zaprli s knaufom, sicer bo predsoba temna, da bo malo spremembe 🙂
Kaj menite? 🙂