kakšne barve “fuge”?
verjetno ti bo najbolje svetoval keramičar, po mojih izkušnjah pa vsekakor bolj temne, se mi zdi, da barvaste fuge res poživijo tla. Midva sva dala recimo v kuhinji, kjer so elementi barve vanilije in češnje na tla rumeno oker ploščice, fuge pa rdeče, v hodniku pa so ploščice še malo bolj intenzivne oker barve, imamo pa modre fuge.
SE strinjam: ne dajaj presvetlih fug, ker boš samo pucala , čez slabo leto se bo vsa svinjarija gor poznala…. Mi imamo v kuhinji svetlo zelene ploščice znotraj te zelene barve se pojavlja bež-rjav marmoriran vzorec in smo se potem odločili za krem rjav odtenek fug in res krasno izgleda, pa še nobena svinjarija se ne pozna gor. Smo ga pa usrali v kopalnici, kjer imamo svetlo zelene fuge in jao jao, na nekaterih mestih se prav pozna tak siv plesniv odtenek navkljub vsemu pucanju in drgnjenju.
Res je, kot pravijo zgoraj. Sive fuge so najbolj univerzalne in najmanj se pozna umazanija. Bele bodo bele samo prvih nekaj tednov in nikoli več.
Še opozorilo. Če so zelo svetle ploščice in daš zelo temne fuge, morajo biti res brezhibno položene, ker pri takem kontrastu hitro padejo v oči keramičarjeve napake (neenakomerne fuge, krivo odrezane ploščice ipd.)