Najdi forum

Kakšne barve

Pozdravljeni,

zanima me, kakšne barve stene bi mi priporočili. In sicer gre za velik prostor, v kateri je kuhinja vanili barve, zraven omarica kot shramba v rdeči in hladilnik rdeč.V isti liniji je jedilnica, na drugi strani sobe pa je dnevna, preproga v rdeči in oranžni barvi, sedežna je bež. Iz dnevnega dela se nadaljujejo stopnice v višje nadstropje, pa tudi te stene hodnika ne vem, kakšne bi naj bile, da se ne bi vse skupaj teplo. Skratka, najbolj me zanima, kakšno barvo naj dam v kuhinjski del. Če pa mi date idejo za vse, pa bom še bolj vesela:)

Hvala za mnenja in lep dan!

jaz bi pobarvala kakšno steno (mogoče tudi dve) v jabolčno zeleno, eno steno v dnevni bi pobarvala v rdečo (za sedežno), stene hodnika mogoče v bež ali pa oranžno

Drugače pa bela barva zaenkrat še ni prepovedana 🙂

za nasvete pokličite na jokimar hišni servis ljubljana 041 844 336

tole bo pa težka, saj ste pobrali skoraj ves spekter barv. Načeloma je lažje, če se izbere neka nosilna, osnovna barve in se potem kombinira.
Poleg tega ne gre samo za barvo kot tako, potrebno je upoštevati razmerja površin, pa jakost oz.nasičenost barv pa še kaj..

Predlagam, da se na računalniku, lahko kar wordu, malce poigrate z barvami

Skicirate si površino, nanjo nanesite vse obstoječe odtenke v približno enakih razmerjih površin, nato pa začnete kombinirati. Tako boste naredili nek osnoven izbor, potem bo pa lažje dokončno izbirati

svetujem tudi, da se pred tem vsaj približno poučite o osnovah kombiniranja barv-na netu je dosti tega

Se strinjam z borgom. Izbira prave kombinacije je težka, saj je že sedaj vse dokaj zasičeno z mogoče malo neposrečenimi kombinacijami..

Tudi jaz bi svetovala izbiro osnovne barve, ki se ji doda 1 komplementarno (nasprotno v barvnem krogu) barvo, za 3. odtenek pa lahko toplen, svetlen ali temnen odtenek te komplementarne barve.

Glede na to, da ste si izbrali dokaj tople kombinacije (oranžna, rdeča…), bi svetovala, da ostanite pri paleti toplih barv in mogoče kombinirajte z malo bolj hladnim odtenkom rumene (svetlo rumena).

Oranžna

Za: Maja. in Borg

Hvala, očitno se spoznate…Problem je v tem, da se selimo v novo hišico in je kuhinja – vanili že notri, zaenkrat je ne bom menjala. Kar pa zadeva preprogo in sedežno, pa bom sama prinesla in že imamo. Tudi to ne morem menjati, ker je dokaj novo, pa dosti drago je bilo. Joj, da bi se poučila, kje pa imam čas pri vsej selitvi.

Hvala vseeno. Če pa kdo še ima kakšne ideje, pa res hvala!!!

Lp.

http://www.jub.si/svetovalnica/barvni-navdih/barvanje-prostorov/kako-z-barvami-spremenimo-prostor-/

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Na http://www.notranjaoprema.com boste našli marsikateri odgovor glede barvnega kombiniranja. Lp

jz mam kuhinjo v bež, rumeni, lešnikovi kombinaciji in izgleda zelo lepo! ;)))

verjetno ne rabim ugibat da imate fasado verjetno kakšne fluoroscentne barve… fuj

katastrofalen je tisti, ki te je naredil.

New Report

Close