kakšna vrata?
Pozdravljeni!
Selimo se v novo nepremičnino, kjer so sobe zelo majhne. Ker bi rada pridobila nekaj prostora, bi dala klasična vrata dol. Zdaj je problem, ker ne vem, kako naj rešimo, saj vrata morajo biti. Za drsna vrata ni prostora (nimajo kam drseti), harmonika vrata pa ne tesnijo dobro, bile bi pa najbolj idealne.
Ali ima kdo kakšno idejo?
Steklena mogoče? Optično ti povečajo prostor (oz. ga ne zmanjšajo), lahk jih okrasiš s kakimi fototapetami … poglej malo tu še za kakšno idejo alpa kar pošlji kako povpraševanje: http://www.informacija.net/dom-in-oprema/opremljanje/stavbno-pohistvo?t=ind
Steklena vrata zavzemajo prav toliko prostora kot vsa druga, s tem, da večinoma zelo slabo ščitijo pred hrupom.
Ne vem sicer, kaj si mislila s tem, da nimajo kam drseti? Če se to dogaja zaradi pohištva, se da pomagati (če še niste vseljeni in vam finance niso prevelik problem, pa sploh) ker se da v obstoječe zidove tako posebno kaseto, v katero taka vrata zdrsnejo, če pa fizično ni prostora, pa je možno, da ti mizar naredi le delno harmoniko – da se vrata zložijo le na pol (tako kot stekla na zastekljenih balkonih).
Dejstvo pa je, da z odstranitvijo vrat ne pridobiš tako zelo veliko prostora kot le občutek prostornosti.
Jaz imam majhno enosobno stanovanje in sem vrata v kuhinji gladko ukinila, ker so samo narobe hodila. Razmišljam, da bi tudi tista v sobo, ker so itak vedno odprta. Torej, za kuhinjo in dnevno sobo vrat ne rabite, edino za spalnice in kopalnico.
Kakšna pa je dimenzija vrat? Če so preširoka, bi mogoče lahko vgradili ožja (vsaj v kopalnico):
Ja, to zna biti kar primerna rešitev, edino pri majhnih otrocih jaz ne vem, če bi si upala. Ampak če tako rešite vsaj kako sobo…
Za kopalnico bi pa jaz vseeno dala drsna ali harmonika vrata, ker ni nujno, da ščitijo pred hrupom.
Sem se pa spomnila še ene variante, ne vem pa, koliko je izvedljiva. Jaz sem v prejšnjem stanovanju na omarah imela vrata, ki so se enkrat prepognila (so bila torej iz dveh delov, ki sta bila povezana s panti). Sicer za stanovanja česa takšnega nisem videla, razen nekje v tujini na vratih WC, ampak mislim, da bi to znalo biti uporabno (če je izvedljivo).
Ja, to zna biti kar primerna rešitev, edino pri majhnih otrocih jaz ne vem, če bi si upala. Ampak če tako rešite vsaj kako sobo…
Za kopalnico bi pa jaz vseeno dala drsna ali harmonika vrata, ker ni nujno, da ščitijo pred hrupom.
Sem se pa spomnila še ene variante, ne vem pa, koliko je izvedljiva. Jaz sem v prejšnjem stanovanju na omarah imela vrata, ki so se enkrat prepognila (so bila torej iz dveh delov, ki sta bila povezana s panti). Sicer za stanovanja česa takšnega nisem videla, razen nekje v tujini na vratih WC, ampak mislim, da bi to znalo biti uporabno (če je izvedljivo).[/quote]
Na to sem jaz najprej pomislila – vrata, ki se prepognejo, pa so rekli, da menda ni izvedljivo, tako, da…
Zakaj si ne bi upala pri majhnih otrokih dati vrata, ki se navzven odpirajo?
Saj veš, to se odpira stokrat na dan, hitro, nekontrolirano, dvoje vrat naenkrat… Pri nas ne bi zneslo.
No, jaz sem ta prepogljiva vrata videla, tako da očitno se dajo izvesti…
Evo nekaj linkov:
(ne gledat prva harmonika vrata, na drugi strani so ta prepogljiva).
http://www.spazio.co.uk/Domestic/D%20Frameset%20Product.htm
http://www.interiordoors.com/bifold.html
Pojdi na google, vnesi bi fold interior doors. 🙂 Potem pa samo še najdi mizarja, ki bo rekel, je mogoče!