Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kakšna temperatura stanovanja za dojenčka???

Kakšna temperatura stanovanja za dojenčka???

Pozdravljene vse mamice
Mene pa zanima kakšna temperatura v stanovanju mora biti za novorojenčka, rojenega v decembru? Kakšno temperaturo v stanovanju imate vi? Je mogoče dovolj 26 stopinj celzijev ali več?
Kaj menite……???
Hvala vsem za odgovor in nasvet.

Vsako posebej prav lepo pozdravljam
Doroteja

Mi smo imeli ves čas 21-22 stopinj, na začetku je bil oblečen kot v porodnišnici:
dve benkici + pajac. V posteljici pokrit z odejico, ki smo jo dobili v paketu. Na začetku prepolovljeno (dve plasti), nato pa se mi je zdelo, da mu je pretoplo in je nisem več prepogibala. Prve 14 dni sem mu kontrolno nekajkrat zmerila temperaturo (naj bo med 36,5 in 37) potem ko sem ga po spanju vzela iz posteljice, saj je moj prvi otrok in nisem imela “občutka” koliko je prav. Tipaj vrat, prsi, hrbet, ne zanašaj se na roke, ki ponavadi bolj hladne. (če boš merila temperaturo pazi, po dojenju ima temperaturo vedno nekoliko višjo!) Občutek boš hitro dobila, samo spremljaj otroka…

Ker smo stanovali v enosobnem stanovanju z miniaturno kopalnico, smo ga previjali in kopali v kuhinji, kje je bilo mogoče 23 (od kuhanja, pralnega stroja…). Dolgo smo ga kopali 1x na teden in takrat dpkler ni imel 4-5 kil segreli prostor na 24,25 stopinj, sicer pa smo ga umivali, kot ti bodo pokazali v porodnišnici in patronažna in prostora nismo dodatno ogrevali.

Pazi, da otroku ne bo pretoplo (absolutno se ne sme potiti), saj je to eden od dejavnikov tveganja za nepričakovano smrt. In čeprav bo zima, kar pogumno kmalu na prvi sprehod in potem po možnosti vsak dan. Saj je lahko dolg le 5-10 min. Na vsakem sprehodu in po vsakem preveri ali se je potil, ali ima mrzle nogice (te naj bodo vedno tople, uporabljaj nogavičke), poglej koliko je bila temperatura zunaj, veter… in če se ti bo zdelo, da nimaš občutka, se zanašaj na izkušnje.

Podnevi 20-21stopinj,ponoči je pa najbolje 18 stopinj+3 dekice.
Za kopanje je pa primerna temperatura 24 stopinj oz. za prvo kopanje 27 stopinj.

lp
mateja

Se strinjam s predhodnicama – tudi pri nas je bilo največ 22 stopinj, rodili smo pa februarja. Sama boš videla, kakšne sorte bo tvoj dojenček. Našega je bilo kar precej skupaj (4 kg) in tudi rado mu je pretoplo, zato je bil ves čas oblečen samo v eno mako majčko in pajaca brez rokavov, pa seveda nogavičke.

Lp,
Katarina

Boš videla kakšen bo tvoj dojenček, ali bo imel rad toplo ali pa hladnejše okolje.
Jaz mislim in tako sem tudi prebrala, da mora biti dojenčku prijetno toplo, nekje čez dan med 23 in 24, ponoči pa okoli 20 stopinj.Meni se zdi 18 ponoči prehladno.
Boš pa najbolje sama videla.Naš je bil tak da je imel zelo rad toplo okolje in je bil raje manj oblečen.Rodil se je decembra in je imel 4 kg, pa smo imeli čez dan 23,24 stopnij, ponoči pa okoli 20, kar je bilo fajn ker sem ga ponoči dojila, in da ni bilo prehladno, ker sem ga selila iz njegove posteljice v mojo in se dojenčki ponavadi kar hitro shladijo.Jaz sem mu prvi mesec oblačila spodaj en body in gor še pajac z dolgimi rokavi in še joopico, pa ni bilo v redu.Potem pa je imel spodaj body z doglimi rokavi in čez pajac z dolgimi rokavi in mu je bilo čisto fajn čez dan.
Ponoći pa je imel body z kratkimi in čez pižamico-pajac z dolgimi rokavi, pokrit pa je bil z eno odejico, dvakrat preganjeno.Če mu je pa vroče se itak sam odkrije.
Ko smo ga pa kopali pa smo sobo segreli na 24 stopinj, ker so nam tako priporočali v porodnišnici in patronažna sestra.Ni pa bil pozimi niti enkrat prehlajen.
Ja pa podnevismo ga še včasih pokrili po nogicah z tanjšo dekico.Najbolje pa je da probaš njegovo zatilje, prsa in vratek pa boš videal kako mu je.
Boš pa sama videla v kakšnem okolju, oz. s kakšno temperaturo ogretem okolju se bo najbolje počutil.Preveč toplo pa ne sme biti, zaradi pregretja.
Ampak naš je bil tak mali medo, ki je imel rad malo toplejše okolje, tako da je nama z možem večkrat bilo zelo vroče in sva bila v kratkih rokavih.
Enkrat pa smo poskusili znižat temp. v stanovanju na 21, in je bil naš mali tako siten in jokav, pa niič kaj topel ni bil, kljub temu da je bil bolj oblečen.
Boš sama videla.
Lepo nosečnost še naprej ti želim.KDaj pa imaš rok? Jaz sem imela 25.12.rok pa sem rodila 17.12.

Taja hvala ti za nasvet. Rok predvideni za porod imam kar 3.termine.
3.12. ali 7.12. ali 10.12. Tako je gin, nekako izračunal, ker sem imela redno M, kljub temu, da sem bila noseča tako, da sedaj mu je malo težje izračunati pa še na IVF sem bila. Bom že enkrat v teh decemberskih dneh rodila, mogoče za Miklavža ha ha ha.
Za možeka in hčero lepo darilo kaj ne.?

lp. Doroteja

To je bilo zame in mojega moža najlepše darilo za Božič in Novo leto, ko se nama je rodil sin.Je pa najin prvi in zato je bilo veselje še toliko večje.Pa še ena nosečnost pred letom dni se je končala s splavom.
Lepo uživaj in počivaj.

Hvala vsem ženskam, ker ste se potrudile in mi napisale nasvet za mojega bodočega malčka. Tudi sedaj po zimi imam toplo v hiši 23 stopinj, samo ne ogrevamo cele dneve po noči isklopimo in naštimamo, da se samo vklopi ob 5 ure zjutraj, ko sem hodila v službo sem rada imela, da v toplem vstanem. Mislim, da smo skoraj vsi enaki, da zjutraj imamo radi toplo.
Lep večer vam želim in prijeten začetek tedna
Doroteja

Taja ,kako imaš čez dan tako visoko temperaturo 23-24 stopinj,če pa praviš,da ga pri 24 stopinj tudi kopate,to ni logično,da je včasih pri isti temp. moker in nag,drugače pa oblečen?????

lp
mateja

Pozimi smo imeli čez dan v stanovanju cca. 23 stopinj, ko smo gapa kopali pa smo še sobo dodatno zagreli z kaloriferjem na 26.
Sem narobe napisala.

New Report

Close