Najdi forum

Prosim za nasvet:

sin je star 16 let, velik 177 cm, težak okoli 60 kg. Ima ukrivljeno hrbtenico v obliki črke S. Ima tudi slabo držo – kot pač večina mladostnikov. Moral bi bolj disciplinirano telovaditi…

Kupujem mu posteljo. Bila sem na strani Hitex-a, baje so kvalitetna ležišča iz biolateksa + postelčni vložek iz letvic. Posteljni okvir je treba kupiti posebej.
Ker investicija ni tako majhna (oboje cca 140.000 sit) vas prosim za nasvet, če je to kvalitetno ležišče zanj? Morda mi lahko svetujete še kaj, morda kaj cenejšega, pa vseeno kvalitetnega?

Hvala za nasvet.

Spoštovani,

Skolioza hrbtenice vašega sina gotovo ni posledica postelje, v kateri spi, zato se mi tako velika investicija v ležišče ne zdi smiselna, saj s tem problema ne boste rešili. Postelja sam namreč ne bo popravila oblike hrbtenice. Sin lahko spi v dosti cenejši postelji, probleme pa lahko reši le preko dneva, ne pa med spanjem. Vaše vprašanje je, kot bi mehanika spraševali, katero olje je najboljše za vaš motor, ki je v okvari. Verjetno bi odgovoril, da najprej popravimo motor, potem bo dobro vsako olje.

Skolioza je še v času odraščanja ozdravljiva z manualno medicino, zato vam svetujem, da sina čimprej pripeljete na pregled, kjer se bomo dogovorili za način zdravljenja, kot tudi za ustrezno ležišče.

Lep pozdrav,

New Report

Close