Najdi forum

kakšna okvara?

Že leta se mi pri globokem počepu v levem kolenu rado zgodi da se nekaj premakne (ne vedno) , nakar noge ne morem več do konca stegniti (zmanjka kakih 5 stopinj) – boli čisto nič. Zadevo rešim tako da nogo sprostim, jo z rokama do konca pokrčim, z desno roko rahlo potiskam koleno navznoter, z levo ki drži stopalo pa nogo rahlo potiskam navzven in ob tem počasi stegujem nogo. Če ne uspe v prvem poskusu do konca stegniti noge, postopek ponavljam dokler ne uspe. Ta postopek sem sam ugotovil, morda pa obstaja še kak drug, boljši način. Včasih sem si pomagal iz počepnjenega stanja vendar sem pogosto slišal škrtanje v kolenu.

Ker vem da se ne smem počepniti se zgodi samo nekajkrat na leto da se v kolenu premakne. Drugih težav pa s kolenom nimam. Edino preveč sedim zato imam bolj slabe mišice v nogah in kolenu. Mislite da bi telovadba manjšala možnost neželenih premikov v kolenu?
Z nogo nisem imel nobene poškodbe zato se mi čudno zdi zakaj imam te težave. Imam 35 let. Razmišljam da bi začel z jogo vendar zaradi kolena mogoče ne bi bilo pametno.

Za kakšno vrsto okvare meniskusa bi lahko šlo v mojem primeru?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Glede na opisane težave gre najverjetneje za nacefran meniskus ali pa del hrustanca, ki se ujame med dvema sklepnima površinama v kolenu. Ne more pomagati nobena telovadba, ampak samo artroskopska operacija, ki odstrani odvečni del tkiva.

New Report

Close