Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kakšna je Šubičeva gimnazija

Kakšna je Šubičeva gimnazija

mene na informatiunih ni lih prepričala ker sm se zanimala za jezikouna oddelka ampak je pr obeh nemščina obvezna, te pa si ne želim učit. Pa tkoaltko je bla šubičeva rezervna možnost (če neb bla sprejeta na oblikouno). Drgač mislm d je pa ured gimnazija 🙂 mam sestrično tam pa 2 tud poznam

Sem v devetm razredu osnovne šole in sem bil v 7 inn 8 razredu pravdobr zanima me če bi lahko prišel na to gimnazijo moram povedati da sem imel enkrat 2 predmeta3 lanskoleta pa 3 upam da mi boste odgovorili hvala

Prof. Smole je najslabše, kar se mi je v življenju zgodilo! Zaradi nje mi kocine dvigne vse, kar ima nemški naglas…

Je pa pfof. Kuerbus za gefo najboljše, kar lahko dobite…

MNENJA DIJAKOV

Nadejam se, da vam bodo podala odgovor na vaše vprašanje…

heeeej, torej odločam se med aškerčevo gimnazijo in šubičevo 🙂
Jeziki mi ležijoooo in se jih rada učim 🙂 sam , problem je MATEMATKA.. -.- ne gre mi sploh zaklučena ocena je ponavadi 3 .. sm pa pravdobra 🙂 Pa me zanima a je res na šubičevi povdarek na matematiki,ker tko govorijo? ..+ sm 9 razred
mnenja prosim o Aškerčevi in Šubičevi gimnaziji hvalaaaaaaaaaaaaa ! :)*

hej kitten<3 sama sem dijakinja 3. letnika šube in res šuba je kar zahtevna in sse je treba velik učit. zdej odvisen katerga prfoksa dobiš za mato ene so izi drugi pa ful zahtevajo od tebe. pa nemščina ni obvezna v jezikovnih razredih. jaz sem jezikovni razred in imam angleščino, španščino in italjanščino.
kar se tiče pa aškerčeve je pa zlo lahka šola za šubo je pa res treba kar delat.
kurbus—-najbolša prfoksa

ahaa,okej hvala:)
ja nevem ker pač v tistih prospektih za srednje šole piše: da ima gim. jožeta plečnika poudarek na matematiki .. 🙂
pooolllll, se mi splača na aškerčevo it? 🙂
poznaaš mogoče še kakšno dobroo gimnazijo?

hej,
mene pa zanima na podlagi česa nej se odločm na kero šolo nej grem. pred kratkim sem bila na informativcih šubičeve gimnazije, ledine in most. nad vsemi tremi sem bila navdušena, saj ima usak svoje prednosti in slabosti. zdej sm pa v veliki zadregi saj se morm do začetka aprila odločit za eno srednjo šolo vendar se nikakor nemorem. bi mi lahko kdo pomagal s svojim mnenjem? v sedmem razredu sem izgubila eno točko pri matematiki, v osmem pa 2 (eno pri matematiki in eno pri slovenščini),
prosm pomagite mi <3

Šubičeva gimnazija je dobra v smislu, da imaš en dan kasneje pouk in se res lahko naspiš 🙂
Malico si lahko vnaprej izbiraš med 5 ponudbami, hrana je res dobra, pa še sama si lahko izbereš kaj boš jedla 🙂
Učitelji so res prijazni in če se potrudiš, spremljaš pouk in delaš domače naloge bi ti moral iti vsak predmet s Šube. (Glede profesorjev: prof. Kurbis je zakon! in meni osebno je zelo zabavna še profesorica za glasbo).
Je pa res, da se moraš na šolo navaditi in potem kar samo steče.
Glede Ledine poznam veliko ljudi, ki hodijo gor in jo veliko hvalijo, čeprav ne morem razumeti, kaj je tako dobrega gor (vem,da imajo dijaki po tri urnike za vsak teden in vsak izmed teh urnikov je drugačen), je pa tudi res, da se na Ledini pouk začne ob 7.30 (jaz iz Šube si težko predstavljam,kako jim to uspe 🙂 ).
Gimnazije Moste pa ravno ne poznam najbolj.
Mislim pa, da glede lokacije je Šuba kar na 1.mestu saj je čisto v centru in okoli je veliko trgovin (se da tudi med 5-minutnim odmorom skočit iskat nekaj za pit oziroma nekaj za pojest).
Ne obžalujem,da sem se vpisala na Šubo 🙂

Dimitrij Rupel je približno dejal: “Šubičeva gimnazija je bila v šestdesetih letih odlična gimnazija. A ne zaradi profesorjev, ki so bili, tako kot na drugih gimnazijah, zelo dobri. Zaradi dijakov, ki smo se vpisovali vanjo.”

sošolka iz osnovne šole je hodila na šubičevo gimnazijo, in jo zelo pohvalila … je bila pa res bolj “nadarjena” za jezike, zato je tudi šla tja gor … mislim, da je imela španščino in angleščino …

Najboljše te nemščino nauči prof. Granfol (sta me učili obe). Na splošno je pa meni najboljša prof. Podlipnik za kemijo. Če se kdo hoče naučiti, lahko pri teh dveh profesoricah vsak razume snov!

Jst sm na subi drugi letnik in mi je totalno grozna. Nimam drugih besed. Prof Spegel se z nami pogovarja kot s psmi. Nalog je za vsak dan 2 uri samo za matematiko in niti malo niso pripravljeni na pogovor.
Pohvalila bi le prof Kolenik za slovencsino in prof Sovic za zgodovino.
Lani sem imela prpf Kadunc za zgodovino ib muslimani so imeli avtomatsko negativno, ker ona pac ne mara muslimanov. Haloooo?
Men res ni vsec in se bom prepisala.
Odssvetujem vpis

ziujo.. jst sm dijakinja 1. letnika v jezikounem razreu.. sole je super.. je pa res da sama nimam delovnih navad zato sem naletela na kar precejsnje tezave.. z profesorji se da dogovoriti skoraj vse.. potrebno je veliko ucenja ampak se splaca.. LP

Živjo,
sem v 9. razredu in imam še dober mesec, da se odločim, kam naj grem. Odločila sem se za šubo, bila pa sem na informativnih…vse mi je bilo všeč, sploh lega. Rada imam jezike in mislim, da je to sploh gimnazija zame. Ampak prihajam 50km iz Ljubljane, sicer bi se vožnje že navadila, ampak problem je, kako te učenci sprejmejo. Ne vem, ali bom tam zaželjena ali ne, strah me je ko pomislim na prvi dan v srednji šoli, da sama sedim v klopi in se spomninjam prejšnjih sošolcev moje naj osnovne šole in da bom prvi dan brez prijateljev. Ali se na šubo vpisujejo učenci iz veliko krajev ali več iz Lj, pač nisem navajena ljubljanske družbe -pa ne me razumet, da sem kmet-, in ne vem kako jo bom sprejela. Lani sta iz naše šole šla na šubo dva učenca, predlani en. Letos kot kaže bom spet edina-.-
Ko pa prebiram forume ne vem več kaj naj si mislim o profesorjih, učencih,…ali je ta šola kul ali ne…
imam popolnoma dva različna vtisa -eden iz informativnih, eden tukaj, na forumu-
Kako je tam s telovadbo, ki je v Tivoliju?
Sem odličnjakinja in imam nekaj učnih navad, glede učenja ni problema, glavno mi je, da gimnazijo zdelam npr. s 3,4, saj se ne bom preveč sekirala, da bom odlična.
Ni me strah novih ljudi ampak strah me je tega, da če po nekaj dnevih še ne dobiš prijatelja bi se iz šole kar izpisala…
Prosim vam za kakšne nasvete, izkušnje, …
Hvala!

Sem dijakinja 3 letnika sube in sama nimam prevec dobrega mnenja o soli. Vpisala sem se predvsem zaradi jezikov ki jih ponuja sola, kar moram sicer res pohvaliti, imam spanscino in italijanscino in spanscina je res odlicna, v 3 letih sem se ogromno naucila, imamo tudi profesorja iz Valencie kar je res velika prednost. Italijanscina po drugi strani pa je katastrofalna. Dobila sem jo v 2 letniku in 3/4 leta smo porabili za opisovanje svojega dneva/tedna/meseca itd. po 2 letih ucenja znam le tisto, kar smo se nekako “na pamet” naucili ker smo morali za vsak test pisati spise. Na splosno ima sola idealno lokacijo, ker je v samem centru, tudi sportna v Tivoliju je super, ker ti res ponuja raznolike dejavnosti. Sama sem sicer vrhunska sportnica, tu se pa stvari zapletejo. Iz mojih izkusenj vem, da te na soli cisto nic ne podpirajo ce si sportnik. Edina profesorica, ki bi jo glede tega pohvalila je prof. za bio ker mi je, ko sem manjkala zaradi tekem vedno pustila prestavljati teste, vsi ostali pa se niso sekirali. Matematika je na subi iz mojih izkusenj katastrofalna, seveda odvisno katerega profesorja dobis, vendar ta ki ga imamo mi je zagotovo na dnu. Na njegovih urah zelo malo odneses od snovi, vecina njegovih ucencev je na instrukcijah ker bi drugace imeli se vec popravnih izpitov. Predavanje izgleda predvsem tako, da na tablo resi 3 primere in napise 2 formuli in potem celo uro resujes vaje iz zbirke nalog ki jih je napisal on, od teh je le redko katera taka, ki jo lahko resis s pomocjo formul ki so ti podane, ce pa ga vprasas za obrazlozitev ti pa niti ne poda konkretnega odgovora. Ostali predmeti so se kar v redu oz se ji da nauciti brez tezav. Ce bi se se enkrat odlocala se nebi vpisala na subo.

Hej
Sicer nisem dijak šubičeve gimnazije (GJP). Obiskujem pa 3.letnik ene druge splošne gimnazije v Ljubljani. Po maturi nameravam študirat medicino (hopefully). Ker mi dobro grejo nar.predmeti (Bio, Kem) tudi velikokrat inštruiram svoje vrstnike iz te gimnazije (predvsem pri kemiji). Lahko rečem, da je OGROMNO dijakov na tej gimnaziji depresivnih. Inštruiral sem svojo nekdanjo sošolko iz OŠ (ki zdaj obiskuje GJP) Kemijo. Rekla mi je, da so 3 dijaki (to je bilo v 2.letniku) na antidepresvih. Baje (sicer ne vzet to kot dobesedno. to sem slišal od kolegov), da je ta šola že od 80ih let prejšnjega stoletja znana po depresivnih dijakih in po številu samomorov na tej šoli. Pred nekaj leti (mensezdi 2012 ali 2013) se je dijak iz te gimnazije odločil za samomor. Zelo odmevno je bilo v medijih. Profesorji na tej gimnaziji so pa katastrofalni po besedah mojih kolegov. Enkrat je prof. za angleščino izgubila teste dijakov etc. etc. Baje da je nasplošno odnos (profesorji-dijaki) zelo slab.
Med ljubljanskimi “dijaki” velja, da so tisti, ki obiskujejo šubičevo ali ledino “bogi”…”bogi” v smislu, da profesorji radi gojijo osebne zamere do dijakov ipd.

Če se bo vaš otrok odločil za šubičevo…potem upam, da bo prava odločitev 🙂 sem siguren, da je nekaj dijakov, ki se odlično počutijo na tej šoli 🙂

Pozdravljeni,
sem dijakinja 3. letnika na Šubičevi gimnaziji.
Moram reči, da sem bila presenečena, ko sem prebrala komentar AlexanderCrowther99732, saj prvič slišim o depresivnih dijakih in samomorih- močno upam da to ni res..
Naj napišem nekaj svojih vtisov. Kot ste verjetno slišali že neštetokrat je lokacija gimnazije velik plus in res je priročno da lahko tudi med 5-minutnim odmorom skočiš v trgovino. Kar se tiče športne vzgoje v tivoliju je ta prav tako plus, saj je na voljo ogromno različnih športnih aktivnosti.
Kar pa se tiče matematike, kemije, fizike in biologije..kakšne ocene boš imel pri teh predmetih je 60% odvisno od tega katerega profesorja boš imel. Žal je res da se na šoli najde nekaj profesorjev, za katere nimam pojma kako jim sploh še dovolijo poučevati. In izgubljanje testov je tudi že skorajda običajna stvar pri nekaterih profesorjih. Če še enkrat pomislim ali bi se ponovni vpisala na Šubičevo gimnazijo iskreno povedano nimam pojma in se ne morem odločiti. Mogoče bi izbrala Aškrčevo gimnazijo, vendar ko se spomnim na nekaj izjemnih izjemnih profesorjev (npr. profesorica Kuerbus za geografijo in profesor Nacho za španščino in še kakšen) pa zopet nisem prepričana, saj so ti profesorji res izjemni in te naučijo mnogo več o svojem predmetu in življenju na splošno, kot samo snov, ki jo zahteva učni načrt.
Tako da bodoči srednješolci: svetujem vam, da če Šuba ni vaša prva izbira se raje vpišite na katerokoli drugo šolo:)

zanima me če gre kdo letos na šubičevo gim.

Tisti ki hodite na subo kasna je sola je tezka ste zadovolni kasni so ucitelji a svetujete kasno drugo gimnazijo v lj da se vam osebno zdi bolsa!?koliko ucencev pa naredi maturo uspesno a imate kasne zlate maturante hvala za odgovore

New Report

Close