Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Kakšna izobrazba je potrebna za delo v knjižnici?

Kakšna izobrazba je potrebna za delo v knjižnici?

Oj!

No, mene pa zanima s kakšno stopnjo izobrazbe se lahko dela v knjižnicah? Je lahko to peta stopnja izobrazbe ali je nujno potrebno imeti narejen faks? Pa kakšne so okvirno plače? Pač vprašanje za vse tiste, ki veste kaj o tem.

Hvala! Lp

odvisno od tega, za kašno delo oz. mesto gre. za mesto bibliotekarja moraš imet faks, če te rabijo samo za pospravljanje knjig, zadošča 5. stopnja.

Pozdravi!

Za delo v knjižnici se mi zdi, da moraš biti knjižni manipulant.. le-to pa lahko postaneš že s tritedenskim tečajem v NUK-u. Predvsem je pa odvisno koga poznaš ter v kakšni knjižnici bi delal/a. Plače pa niso pretirano visoke… kolikor jaz vem je tam nekje med 120.000-140.000 če nisem napak informirana.

Vse informacije so neuradne!

LP!

Univ.dipl. bibliotekar(FF), včasih vzameju tudi univ.dipl. slovenist ali prof.slov..

Kot že zgoraj omenjeno, verjetno za pospravljanje knjig in občasno delo na “šalterju” zadostuje tudi kaj manj. Odvisno tudi od knjižnice. V večjih knjižnicah rabijo gotovo tudi take z V. stopnjo, ker je ptrebno veliko prelaganja…

lili, pri plačah si pa mimo usekala. in pri izobrazbi tudi. vse je odvisno kaj in kje delaš. knjižnični manipulant (kar nikakor ni isto kot knjižničar!) ima lahko izobrazbo 5. stopnje. ostali pa naj bi imeli 7. stopnjo. ni pa nujno da so dipl. bibliotekarji ali slovenisti.

na Ptuju je mehatronik dobil delo manipulanta v knjižnici in potem delal ko diplomiran knižničar za nedoločen čas, bil je pa županov sinko

New Report

Close