Najdi forum

kakšna barva stene

Kakšno barvo stene bi dale v kuhinji, ki je kombinacija češnja-vanilija (vita marles). Ploščice po tleh so svetle (krem barva). Vem da boste rekle da je to grda kuhinja, tudi meni je, takrat ko sem kupovala ne vem kaj sem gledala.
LP in hvala.

Nikar ne glej na kuhinjo (ki je srce doma :))))), kot da je grda. Lepa je! Takrat ko si izbirala ti je bila najbolj všeč. Naj ostane tako.

Ne vem koliko sten imaš prostih, vendar bi jaz pobarvala eno steno temno rdeča?? (v barvi češnje).
Ali vsaj pas te stene – vendar najmanj 1,5 širine. Od tal do stropa.
Na tla položi temno rdeč tekač in pod mizo enako preprogo. Tako boš izpostavila tla in poudarila barvo kuhinje.

Če imaš na zidovih tudi svetle ploščice, jih lahko poživiš z raznimi barvastimi dodatki: kuhinjske krpe, prijemalke v živahnih barvah. Da ne vrtaš ploščic za obešanke, raje kupi vakumske – v Merkurju imajo prozorne.
Jaz jih uporabljam že več let in ti povem, da so super, ker jih lahko rpestavljaš po navdihu.

TVOJA KUHINJA JE ZELO LEPA!

Meni osebno pa je ta kuhinja zelo lepa. Steno imam pobarvano v živo rumeni barvi in
pride zelo lepo

No hvala za spodbudne besede. Sem že razmišljala za temno rdečo, vendar imam v kuhinji zelo temno (pritličje, senca dreves), tako da moram imeti skoraj stalno luč prižgano in se bojim, da bi bilo še bolj temno. Kaj misliš pa pistacija zeleno ali kakšno drugo zeleno nežno. Prosto imam eno steno, ki je nasproti kuhinjskih elementov. Kuhinja je ravna, brez kotnih elementov, zaradi izkoriščenosti prostora nima nobene okrasne omarice, zato mi je tako pusta (pač blokovsko stanovanje).
LP

Raje kot zelen odtenek, bi na tvojem mestu izbrala sončno rumeno.
Ta barva ti bo tudi posvetlila prostor, ko praviš, da je bolj temen.

Kaj pa, če bi eno steno res prebarvala v sončno rumeno (stena nasproti omaric). Predstavljam si, da je na eni steni okno, na katerega daj samo senčila (rumeno v kombinaciji z rdečo), zid okoli okna naj bo v višini okna črtast (vzdolžne rumene črte širine 5 cm). Na drugi steni so po predvidevanju vrata – črte v višini okna.

Vse to ti bo povečalo in osvetlilo prostor.

Ne kvari kuhinje še z dodatnimi barvami in jemlji svetlobo. Premalajte stene v barvi smetane.

Jaz bi ti odsvetovala več barv. Če imaš kuhinjo vanilija češnja se igraj z odtenki teh barv. Npr. ploščice tudi še malo svetlejša vanilija, fuge pa češnja.

Barvaj tako, kot ti paše. Ti boš največ gledala to kuhinjo in tebi mora biti všeč. Četudi bo vse papagajasto.

Tudi jaz imam doma cel kup nenavadnih kombinacij (barv in materialov). In mi do zdaj še ni bilo nikoli žal, da sem se tako odločila.

Prebarvaš pa lahko tudi, ko ti ne bo več všeč.

lp, ela s

No hvala vsem za odgovore. Bom premislila in kot je rekla ElaS prebarvam še vedno lahko.
LP.

Moja kuhinja je v takih barvah in imam jedilnico s kuhinjo nežno vanilijeve barve izpade zelo elegantno in je prijetna atmosfera saj je to zelo topel odtenek. Vendar je ta prostor pri nas zelo svetel.

New Report

Close