Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Kaksen tip koze?

Kaksen tip koze?

Spostovana dr. Larisa!
Stara sem 30 let in imam dokaj lepo kozo na obrazu. Zanima me pa naslednje. Ali lahko sama ocenim kaksen tip koze imam? Ali je bolje da se obrnem na dermatologa ki mi bo pregledal kozo in mi povedal, za kaksen tip gre? Kozmeticarkam pa bi rada zaupala ce bi poznala res dobro. Priznam nisem se bila niti enkrat pri kozmeticarki. Ob poplavi izdelkov na trgu in tudi v lekarnah priznam da sem kar zmedena kaj je res dobro in koliko denarja je vredno dati za kozmetiko. Sama sem bolj pristas naravne kozmetike in cim manj kemije. Kaj je pa danes se naravno in zdravo bi pa verjetno tudi lahko debatirali.
Mastno kozo nimam prej suho oz. mogoce izsuseno kaj pa vem. Popijem najmanj dva litra vode na dan, pazim na prehrano, telovadim, ne kadim in se ne izpostavljam pretirano soncu. Vseeno pa imam obcutek da je koza bolj suha kot ne. Na nosu in bradi imam nekaj ogrcev in pod ocmi se mi obcasno naredijo take drobne bele pike. Niso zelo motece bi pa bila kar vesela ce bi se jih znebila. Imam nekaj drobnih smejalnih gubic, ker se pac rada smejem 😉
Naj se napisem da si zvecer vedno ocistim obraz in nanesem kremo. Za ciscenje obraza uporabljam Vichyijev cistilni gel Normaderm, ki vsebuje drobna zrnca ali pa uporabim Clinique-ovo milo. Maskaro ocistim z vato in mandljevim oljem. Tonika ne uporabljam. Trenutno uporabljam otrosko kremo Nivea soft. Odgovarjala mi je cez zimo. Za podlago uporabljam tonirano Vichyjevo kremo in si potem samo se licka poudarim in glos ter maskaro.
Se opravicujem za nametano pisanje. Rada bi vam dala cim vec informacij da bi mi lahko svetovali. Hvala za vas cas in trud.
N.

Spoštovani,

po opisanem sodeč, sem dobila vtis , da imate normalno z nagnjenjem k suhi koži. Najboljše bi podala mnejnje , če bi vas videla. Kako ugotovite , kakšen tip kože imate:
suha je takrat, če vas potem , ko ste kožo umili, le-ta zateguje, imate občutek natega in če natančno pogledate, se čez 20 minut pojavijo drobne komaj nakzane luske.
Mastna koža je tista, kjer opazite potem , ko ste z robčkom kožo pobrisali, mastne sledi.
Pri normalnem tipu kože sta odsotna oba opisana pojava. O mešanem tipu kože govorimo, če gre za kombinacijo maste (T linija: nos , brada in čelo)in suhe kože (lica).
glede na to , kar ste napisali, bi se držala taktike : ne menjaj tistega , kar je dobro oz. zmaguje.
Vaš režim nege povsem ustreza tipu vaše kože, naredila bi le nekaj popravkov-Normaderm uporabljajte za nos, čelo in brado, za oči in lica pa Vichyjevo solution micellaire . Poskusite lahko tudi lift active pro kremo za čez noč .
Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close