Najdi forum

Kakšen pralni stroj

Prosim za vaše nasvete, namreč ravno kupujem pralni stroj, firma bo sigurno Gorenje, o tem ni debate. Zanimajo me bolj vaše izkušnje v zvezi s programi pri pralnih strojev. torej če imate gorenjev pralni stroj določenega tipa, kaj vam je pri njem najbolj všeč, kaj pride prav, kaj vam ni všeč in ali mogoče kaj pri njem pogrešate. no, pa kateri tip imate. zaenkrat vem samo to, da mora biti vsaj 1000 obratov centrifuge na minuto.aja, pa kako velik boben ima vaš pralni stroj? če se komu v tej vročini še kaj da, bom zelo vesela vsakega mnenja in nasveta.
lp, K.

************************** LP, Kniči Poskrbi da dobiš, kar imaš rad, drugače boš prisiljen imeti rad, kar boš dobil.

šest kil je super,če ne tudi pet, 900 obratov ja pa čisto dovolj,mi imamo sicer 1300, samo čez 900 ne gremo nikoli, ker smo ugotovili, da se perilo preveč poškoduje. Sedaj je pa samo vprašanje koliko si izbirčna. Uporabljala boš itak samo nekaj malega programov. Če že izmaš sušilni stroj je zanj 900 obratov čez glavo dovolj. Šminko plačevat se mi pa ne zdi smiselno.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

če veš, da bo gorenjev potem imate veliko že rešeno. mi imamo WA 1111 in sem z njim super zadovoljna – kupljen pred kakimi 8. leti. ima 1100 obratov in imam gumb vedno na 1100 obratov, ker se itaka sam naštima, če je po določenem programu maximum obratov manjši (npr. pri volni).

z vidika uporabe bi v poštev prišel tudi stroj z manj funkcijami, ker ta ima še ene 3 gumbe – nekaj, da voda ostane notri, če nimaš časa takoj pobrati perila, da izklopiš centrifugo, pa še nekaj – ki jih sploh nikoli nisem uporaljala , je bila pa cena zato višja. Ima 12 programov – uporabljam pa 3 ali 4.

ti svetujem, da greš v gorenje, pa boš malo videla tudi razlike v cenah in boš potem presojala ali je gumb več vreden dodatnih 50 EUR ….

Gorenje je trenutno tema! Radi migajo pa se vozijo po kopalnicah!!!!
Antiba- WA 1111 kot navajaš je ok, če bi bili vsi taki bi bili ok! Pričakuj v kratkem da crkne motor!
lp

cveto, halo, če ga ima pa antiba že 8 let!
tudi mi imamo gorenje WA inšenekaj (1200 obratov) in super dela že dobre 4 leta. mami je imela prej 20 let gorenje – zamenjala kao zato, ker je bil že star čeprav brezhiben, za whirlpool in ji je žal!

---------- le vent nous portera...

hvala vsem, dodatna mnenja pa so seveda vedno dobrodošla:)))

lp, K.

************************** LP, Kniči Poskrbi da dobiš, kar imaš rad, drugače boš prisiljen imeti rad, kar boš dobil.

Jaz imam Gorenje WA 1531 S super silence, 15000 obratov, nikoli niman naštimano na manj niti ga NOČEM imet takega, ki bi imel manj obratov.
Pommbno mi je še, da so posebni gumbi za centrifugo in za temperaturo, da ni to že vse supaj v kakšnem programu.
Pa če ga že kupuješ, je fajn, če je energijski razred A (vsaj mislim, da je to tisti, ki porabi malo energije), da ga lahko daš v olajšavo za dohodnino. Vsaj upam, da še, da ne bom kakšne krive vere učila.

hvala leja tudi tebi! no, v dohodninsko olajšavo to sigurno ne bo šlo, toliko sem že seznanjena z novostmi s tega področja:)

jaz sploh ne morem nabrat za 6 kg perila. meni najbolj ustreza pol urni program s polovičnim polnjenjem. tako majčke sproti perem.

Kupil gorenje WA64163 – bil je v akciji, sicer je malo drag. Tistih 1600 obratov je čez glavo dovolj, 1200 bi bilo ravno tako dobro. Pomembno pa je, da so določeni sestavni deli iz inox-a in ne iz “carbo-techa”. Skratka: če crkne ležaj, ni potreben odvoz pralnega stroja ampak serviser lahko zamenjavo naredi kar doma.

Sicer pa zadeva zgleda prav šminkersko.

Ko sem se odločal in bral po forumih sem zasledil, da včasih slabo spere pralni prašek iz oblačil. Razlog je zelo majhna poraba energije in vode. Rešitev (ob morebitni jezi uporabnika): nastavitev višjega nivoja vode.

Povzetek: dober nakup

New Report

Close