Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Kakšen je postopek pridobitve hišne številke

Kakšen je postopek pridobitve hišne številke

Kakšen je postopek pridobitve hišne številke in kakšni so stroški, ko hiša dobi hišno številko.

Z gradbenim dovoljenjem greš na geodetsko upravo – ni treba, da hiša že stoji. Cena je pod 20€.

btw – geodetska uprava pa ima izpostavo na vsaki upravni enoti.
Upam, da je postopek še vedno tak, ker je to ena izmed lažjih stvari, ki jih opraviš pri gradnji. Lani so nekaj govorili, da bo spremenjen pravilnik, da bo treba najprej hišo vpisati v kataster stavb (kar nujno pomeni geodeta, torej cekine in dodatni čas). Preveri, pa boš videla, če so tako hitri kot pri popisu nepremičnin, je še vse po starem.

Ja saj ravno to me skrbi, ker sem izvedel, da v neki drugi uprabi enoti že zahtevajo, da je hiša vpisana v kataster in s tem so tudi povezani stroški geodeta in vsega skupaj, kar naj bi naneslo bojda okoli 2000 €. Sam sem klical na geodetsko in imamo zaenkrat rešeno tako, da se tam vloži vlogo, gredbeno dovoljenje ter popis nepremoičnine, ki ga opraviš sam.
LP

Tukaj si lahko sprintaš obrazec, ki ga izpolneš in priložiš GD, ter pošlješ na geodetsko upravo, pristojno za tvoj kraj.

http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=585

Hvala!
LP 🙂

Kako smo mi dobili številko.

Potrebovali smo geodetski posnetek stanja. Že firma, ki to dela, nam je uredila prenos vloge na geodetsko upravo, kjer so vnesli v kataster in poskrbeli za vpis v zemljiško. Vse to nas je stalo 260€. Od dneva klica na geodetsko firmo do vpisa v zemljiško je trajalo 4 mesece. Po novem se mora v zemljiško poleg zemljišča vpisat tudi tisto, kar gor stoji.

Ko sem šla s papirjem, da je vse vnešeno, na geodetsko upravo, sem izpolnila vlogo, plačala takso za vlogo 16€ in hišno tablico 17€, ki smo jo čez slaba dva meseca dobili po pošti. Zraven so še preverili, ča je v zemljiški vpisano.

Hkrati sem s sabo prinesla še mere in opravila popis nepremičnin. Po starem in tako prihranila cca 300€. Po starem zato, ker smo vlogo na geodetsko podjetje za izmero vložili pred 23.11.2006. Namreč nov zakon predvideva, da morajo na geodetski izdelat elaborat notranje izmere. To, kar so vsi dosedaj izmerili sami, bodo morali novograditelji plačat, da izmeri podjetje, in fino pokasira.

New Report

Close