Najdi forum

Kakšen avto ima vaš župnik?

???

ah pr nm majo skor boljše kukr jst!!!

Ko sem ga zadnjikrat videla, je imel povsem novega golfa.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

CITROEN XSARO.

Stric od moje mame je imel samo en sklumpan bicikl, pa še tega so mu podarili farani. Njegov naslednik, pa se je pripeljal v najnovejšem BMW-ju….

No Comment

In tak naj bi pridigal … Ko sem bila zadnjikrat pri Franciskanih, sem poslusala o tem, kako bi se morali odreci vsemu materialnemu, ker ko nisi suzenj materalizma, potem tvoja dusa … Blablabla. Jaz nikoli ne bi kupila novega golfa, pa ce bi imela dovolj denarja za tri golfe, ker mi je pac neumno toliko dati za avto. In ker mi to nic ne pomeni. Njim pa ocitno veliko, pridigajo pa … Sicer ne vem, kaj vozi tisti, ki je pri Fanciskanih vodil maso, ampak moj nas lokalni ima pa novega golfa. Videla sem pa tudi ze nuno v novem Puntu.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

v čolnu med poplavami se peljejo župnik in šest faranov, naenkrat začne čoln tonit in vsi se znajdejo v vodi, vsi razen župnika so znali plavati in se nekako rešijo na neko drevo, potem hočejo še iz vode potegniti župnika in mu z drevesa tiščijo roke in se zraven derejo dej roko župnik, dej roko, vendar župnik ne da roke in utone.Kasneje jih škof pokliče na zagovor da pojasnijo zakaj je župnik utonil, pa mu oni povedo da so mu govorili da naj da roko, župnik pa nič, pa se škof prime za glavo in reče, pa ljudje božje zakaj mu niste rekli župnik na roko,ne pa župnik daj roko ,pa bi razumel.

Frančiškani nimajo lastnine, so zapisani uboštvu. Vozijo se pač s tistim, kar ima red na razpolago. Župniki pa so druga zgodba. Pri nas se vozi z golfom petko, ampak mene to nič ne moti. Itak ne gre noben z avtom v grob, ne mi, ne oni. IN še to je edino, kar imajo.

Toncka

Ne gre toliko za to, kaj imajo, ampak bolj za to, da so (nekateri, da ne delam vsem krivice) ob vsem, kar imajo, pripravljeni pobrati zadnji drobiž od kakšne pobožne postarane mamke. In ob tem pridigajo o skromnosti …

Ce me je kdo napak razumel … Jaz nisem napisala, da ima zupnik pri Franciskanih golfa, nas zupnik ga ima. Enkrat sem pac poslusala maso pri Franciskanih in je to govoril. Za tega zupnika ne vem, kaj vozi, ce sploh kaj vozi.

Ampak ne mores pa reci … Golf petka, edina, kar ima. Mnogi imajo veliko manj. Staro katrco in najemnino za stanovanje vsak mesec. Pa se niso zapisali ubostvu. In vsak dan od ponedeljka do nedelje delajo na blagajni.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Zdi se mi, da se prevečkrat take zgodbe spreobrnejo v zgrešeno smer, ker je prisotno nepoznavanje teme. Tudi tukaj je tako. Pojdite kdaj kakšnega župnika direktno vprašat, kam gre denar iz puščice, kam gre denar, ki ga ljudje dajo za mašo, kam gre denar, ki ga dajo ob porokah, pogrebih ipd.
Ker obstajajo pravila! … Ne boste verjeli.

Res pa je, da smo vsi krvavi pod kožo in jaz ne dam za nobenega roke v ogenj, kako denar troši. Tudi za uno, ki dela na banki, ne.

Toncka

Še za frizerko ne vem….

Župnik v naši vasi ima Megana Coupe. Ni čudno, da si ga lahko privošči, saj ne plačuje najemnine, nima kreditov, kamorkoli gre, ima zastonj hrano in prebivališče, pa še prispevkov ne plačuje (pokojnino pa bo imel).

Naš ima pa motor.

Anaj

Naš si je pred par leti privoščil novega golfa in čoperja. Na čoperju dve čeladi, ki sta obe v uporabi. Pa nočne vožnje sem ter tja!?!?

Samo par vprašanj:

Zakaj duhovnik ne bi smel imeti dobrega avtomobila(s tem ne mislim najnovejši model ali zelo dragega avtomobila)?

Bi se morali duhovniki voziti v razpadajočih kripah, da bi bili vi veseli?

Večina duhovnikov na dan prevozi zaradi svojega poklica zelo veliko kilometrov. Zato se mi zdi, da si tudi duhovnik zasluži varen avto, saj je njegova življenje vredno prav toliko kot naše.

Ostro pa obsojam župnike, ki si privoščijo zelo drage avtomobile – se mi to ne zdi prav nič primerno. Takemu župniku ne dam niti centa.

Naš ima en star citroen, kljub temu, da veliko prevozi zaradi oddaljenosti enega kraja do drugega, kjer deluje. Je zelo skromen in veliko naredi za krajane.

Zqaradi mene se lahko vozijo v mercedesih, če le plačajo vse to kar moram plačati tudi jaz za mercedesa.

Toncka, kako potem pride do avta? Od kje denar? In nov golf ne stane prav malo.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Kolikor jaz vem, je denar, s katerimi ljudje plačajo za mašo (ki je običajno vsak dan), namenjen njim osebno. In denar, ki ga dobijo ob različnih priložnostih, kot je poroka, krst, pogreb. Tisto, kar pač ljudje izročijo njemu, ne v puščico. Denar iz puščice pa je namenski- enkrat za obnovo, drugič za škofijo, spet kdaj za teološko fakulteto, za misijone, za sto petsto stvari, načeloma je vnaprej oznanjeno, za kaj bodo šla zbrana sredstva. Ker dobijo direktive tudi od vodstva škofije ali nadškofije, če se kakšno nedeljo posebej zbirajo sredstva v kak namen.
Ampak, ponavljam, ljudje so različni, tudi župniki so ljudje. Eni pač povedo, drugi pa ne. Eni zelo pregledno delajo z denarjem, drugi pa ne. Eni so dobri gospodarji, drugi ne. Žal.

New Report

Close